Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, irmik, pastası, tarifi

Çilekli İrmik Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli İrmik Pastası Tarifi



Çilekli İrmik Pastası Tarifi

Yazın sıcak günlerde yiyebileceğiniz meyveli sütlü hafif tatlımızın tarifi annem Birgül hanımdan…

Malzemeler:
- 9 yemek kaşığı irmik (90 gr)
- 10 yemek kaşığı şeker (150 gr)
- 1 kilo yarım yağlı süt
- 1 paket vanilya
- 25-30 tane çilek
- 1 adet hazır kakaolu kek



İrmik, şeker ve sütü bir tencereye koyun ve topaklanmaması için karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirin Piştikten sonra altını kapayın Vanilyayı ekleyip, bir kez daha karıştırın Muhallebinin yarısını orta boy bir borcama dökün Dökmeden önce, borcamı biraz suyla ıslatın Bu şekilde muhallebiyi ters çevirirken yapışmasını önleyeceğiz Üzerine ufaladığınız veya küp küp doğradığınız kakaolu keki yayın Kekin üstünü ortadan ikiye veya üçe bölerek dilimlediğiniz çileklerle kaplayın Kalan muhallebi ile çileklerin üzerini örtün İkram edeceğiniz zaman, servis tabağına ters yüz edin Tatlınızı çilek ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz
İrmiğin 100 gramında 371 kalori bulunmakta Yukarıdaki pastayı 8 kişiye servis ettiğimizi düşünürsek;

1 dilim çilekli irmik pastasının kalori değeri: 248 kkal

Tavsiye: Hazır kek kullanmak yerine, bayatlamaya yüz tutmuş bir keki de bu tatlıda değerlendirebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Çilekli İrmik Pastası Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli İrmik Pastası Tarifi



10 çorba kaşığı irmik

10 çorba kaşığı şeker

1 litre süt

2 paket vanilya

Sosu için:

300 gram çilek

4 çorba kaşığı şeker

1 çorba kaşığı nişasta

Tencerenin içinde sütü, irmiği, şekeri karıştırın Ocak üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın Koyulaşınca ocaktan alıp suyla ıslatılmış kapların içlerine paylaştırın Soğumaya bırakın daha sonra dolaba alıp 1 saat bekletin Çilekleri yıkayıp irice doğrayın Bir tavaya alın ve üzerine şekeri koyup kaynatın Üzerine suyla çözdürülmüş nişastayı ekleyip 2 dakika kaynatıp ocaktan alın Servis tabağına ters çevirip üzerine çilekli sosu dökün ve ikram edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.