![]() |
Çilekli İrmik Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli İrmik Pastası TarifiÇilekli İrmik Pastası Tarifi Yazın sıcak günlerde yiyebileceğiniz meyveli sütlü hafif tatlımızın tarifi annem Birgül hanımdan… Malzemeler: - 9 yemek kaşığı irmik (90 gr) - 10 yemek kaşığı şeker (150 gr) - 1 kilo yarım yağlı süt - 1 paket vanilya - 25-30 tane çilek - 1 adet hazır kakaolu kek ![]() İrmik, şeker ve sütü bir tencereye koyun ve topaklanmaması için karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İrmiğin 100 gramında 371 kalori bulunmakta ![]() 1 dilim çilekli irmik pastasının kalori değeri: 248 kkal Tavsiye: Hazır kek kullanmak yerine, bayatlamaya yüz tutmuş bir keki de bu tatlıda değerlendirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çilekli İrmik Pastası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli İrmik Pastası Tarifi10 çorba kaşığı irmik 10 çorba kaşığı şeker 1 litre süt 2 paket vanilya Sosu için: 300 gram çilek 4 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı nişasta Tencerenin içinde sütü, irmiği, şekeri karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|