![]() |
Çilekli İrmik Pastası Tarifi
Çilekli İrmik Pastası Tarifi
Yazın sıcak günlerde yiyebileceğiniz meyveli sütlü hafif tatlımızın tarifi annem Birgül hanımdan… Malzemeler: - 9 yemek kaşığı irmik (90 gr) - 10 yemek kaşığı şeker (150 gr) - 1 kilo yarım yağlı süt - 1 paket vanilya - 25-30 tane çilek - 1 adet hazır kakaolu kek http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg İrmik, şeker ve sütü bir tencereye koyun ve topaklanmaması için karıştıra karıştıra muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra altını kapayın. Vanilyayı ekleyip, bir kez daha karıştırın. Muhallebinin yarısını orta boy bir borcama dökün. Dökmeden önce, borcamı biraz suyla ıslatın. Bu şekilde muhallebiyi ters çevirirken yapışmasını önleyeceğiz. Üzerine ufaladığınız veya küp küp doğradığınız kakaolu keki yayın. Kekin üstünü ortadan ikiye veya üçe bölerek dilimlediğiniz çileklerle kaplayın. Kalan muhallebi ile çileklerin üzerini örtün. İkram edeceğiniz zaman, servis tabağına ters yüz edin. Tatlınızı çilek ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. İrmiğin 100 gramında 371 kalori bulunmakta. Yukarıdaki pastayı 8 kişiye servis ettiğimizi düşünürsek; 1 dilim çilekli irmik pastasının kalori değeri: 248 kkal Tavsiye: Hazır kek kullanmak yerine, bayatlamaya yüz tutmuş bir keki de bu tatlıda değerlendirebilirsiniz. |
Çilekli İrmik Pastası Tarifi
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker 1 litre süt 2 paket vanilya Sosu için: 300 gram çilek 4 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı nişasta Tencerenin içinde sütü, irmiği, şekeri karıştırın. Ocak üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp suyla ıslatılmış kapların içlerine paylaştırın. Soğumaya bırakın daha sonra dolaba alıp 1 saat bekletin. Çilekleri yıkayıp irice doğrayın. Bir tavaya alın ve üzerine şekeri koyup kaynatın. Üzerine suyla çözdürülmüş nişastayı ekleyip 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Servis tabağına ters çevirip üzerine çilekli sosu dökün ve ikram edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.