Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklava, bülbül, tarifi, yufkası, yuvası

Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) Tarifi



Bülbül Yuvası (baklava yufkası) Tarifi

1 paket baklavalık yufka
226 gr tuzsus tereyağ
1 su bardağı yeşil fıstık

Şerbeti için:
2 bardak şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Tatliyi yapmaya baslamadan once serbetimizi kaynatip, icine limonunu da ekleyip sogumaya birakiyoruz Yufkalardan 2 tanesini alip ikiye katliyoruz Ikiye katlarken en sonda 1-2 cm'lik kismi birakiyoruz Ince oklavaya sararken de bu kismi sarmadan birakiyoruz Sonra oklavada yufkayi buzdurup cikariyoruz Kenarda biraktigimiz buzulmemis 1-2 cm 'lik bolumu ortada kalacak sekilde yuvarliyoruz Bu bolum icine ceviz koydugumuz zaman dusmeyecek sekilde tam bir kus yuvasi seklini vermemizi sagliyor Butun yufkalara ayni islemi yapiyoruz Bu islemleri yaparken yufkalarin uzerini nemli bir bezle ortmek gerek Hemen kuruyup parcalanmamasi icin Uzerlerine erittigimiz tereyagini gezdirip ,firina veriyoruz (375 F)Nar gibi kizaran bulbul yuvalarimizin ortasina yesil fistik veya ceviz koyup , hazirladigimiz soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.