![]() |
Bülbül Yuvası (Baklava Yufkası) Tarifi
Bülbül Yuvası (baklava yufkası) Tarifi
1 paket baklavalık yufka 226 gr tuzsus tereyağ 1 su bardağı yeşil fıstık Şerbeti için: 2 bardak şeker 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu Tatliyi yapmaya baslamadan once serbetimizi kaynatip, icine limonunu da ekleyip sogumaya birakiyoruz. Yufkalardan 2 tanesini alip ikiye katliyoruz. Ikiye katlarken en sonda 1-2 cm'lik kismi birakiyoruz. Ince oklavaya sararken de bu kismi sarmadan birakiyoruz. Sonra oklavada yufkayi buzdurup cikariyoruz. Kenarda biraktigimiz buzulmemis 1-2 cm 'lik bolumu ortada kalacak sekilde yuvarliyoruz. Bu bolum icine ceviz koydugumuz zaman dusmeyecek sekilde tam bir kus yuvasi seklini vermemizi sagliyor. Butun yufkalara ayni islemi yapiyoruz. Bu islemleri yaparken yufkalarin uzerini nemli bir bezle ortmek gerek . Hemen kuruyup parcalanmamasi icin. Uzerlerine erittigimiz tereyagini gezdirip ,firina veriyoruz (375 F).Nar gibi kizaran bulbul yuvalarimizin ortasina yesil fistik veya ceviz koyup , hazirladigimiz soguk serbeti ilik baklavamizin uzerine dokuyoruz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.