![]() |
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep) 1 su bardağı irmik 1/4 margarin veya tereyağı 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya tuzsuz yağlı peynir Kabuksuz badem Tencereye yağı alıp, eritelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)60 gr ![]() 185 gr ![]() 500 ml ![]() 150 gr ![]() İnce doğranmış dilpeyniri (1 su bardağı) Bir tencerede tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() Kaynamış sütü irmiklere ekleyin, karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Demlenmiş helvayı tahta bir kaşıkla harmanlayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|