![]() |
Lokma Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokma Tatlisi TarifiLOKMA TATLISI (Erzincan) Yağ, süt, yumurta ile un yoğrulur ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lokma Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokma Tatlisi TarifiLokma Tatlısı Tarifi MALZEMELER 2 su b ![]() yarım p ![]() 2 çorba k ![]() 1 su b ![]() 1 yumurta Şerbeti için: 4 su b ![]() 2,5 su b ![]() YAPILIŞI Karıştırma kabına 2 su bardağı un ve toz şekeri koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Lokma Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokma Tatlisi TarifiLokma Tatlisi Tarifi MALZEME: 1 kg ![]() 50 gr ![]() 15 gr ![]() yeterli miktarda sıcak su ŞERBETİ: 1 kg ![]() 500 gr ![]() az limon suyu YAPILIŞI: Un havuzu yapılarak maya içine konur ılık suyla maya tutulur parmağı ısıracak kadar sıcak suyla hamur yoğrulur yoğrulan hamur dinlendikten sonra kızgın ayçiçek yağına kaşık veya el maharetiyle tane tane dökülür ![]() PÜF NOKTASI: CIVIK HAMUR KIZGIN YAĞ |
![]() |
![]() |
![]() |
Lokma Tatlisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokma Tatlisi TarifiDenemeye deger Lokmayi severimde Lokma tatlisi Ilginc ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|