Sepet Hurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sepet HurmasıSepet Hurması Buğday unu, su, yağ ve yumurta ile hamur yapılıp, yağda kızartıldıktan sonra şekerlendirilen tatlılardandır Günümüze tulumba tatlısı olarak gelmiştir![]() MALZEMELER Bir yemek kaşığı tereyağ İki su bardağı su İki su bardağı un Bir fiske tuz Bir yada iki yumurta Şerbet İçin: İki su bardağı su İki su bardağı şeker YAPILIŞI Su içine yağ koyup kaynamaya başlayınca un ve tuz ilave edip karıştırılarak pişirn ![]() Tencerede altı yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilince bir tepsiye çıkartın ve soğumaya bırakın ![]() Ilık bir halde iken içine yumurta kırılıp hamura yedirin ![]() Hazırlanan hamuru eşit küçük parçalara ayrılarak bir sepet kenarında şekil vererek kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın ![]() Tavadan çıkarttığınız gibi soğuk şerbetin içine atın ![]() En az yarım saat kadar şerbetin içinde brakın ![]() Servis yaparken üzerini kaymak, badem veya ceviz içi ile süsleyebilirsiniz
|
|
|
|