ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sepet Hurması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014833)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:37 AM

Sepet Hurması
 
Sepet Hurması

Buğday unu, su, yağ ve yumurta ile hamur yapılıp, yağda kızartıldıktan sonra şekerlendirilen tatlılardandır. Günümüze tulumba tatlısı olarak gelmiştir.



MALZEMELER

Bir yemek kaşığı tereyağ
İki su bardağı su
İki su bardağı un
Bir fiske tuz
Bir yada iki yumurta
Şerbet İçin:
İki su bardağı su
İki su bardağı şeker

YAPILIŞI

Su içine yağ koyup kaynamaya başlayınca un ve tuz ilave edip karıştırılarak pişirn.

Tencerede altı yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur elde edilince bir tepsiye çıkartın ve soğumaya bırakın.

Ilık bir halde iken içine yumurta kırılıp hamura yedirin.

Hazırlanan hamuru eşit küçük parçalara ayrılarak bir sepet kenarında şekil vererek kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.

Tavadan çıkarttığınız gibi soğuk şerbetin içine atın.

En az yarım saat kadar şerbetin içinde brakın.

Servis yaparken üzerini kaymak, badem veya ceviz içi ile süsleyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.