![]() |
Portakal Peltesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Peltesi TarifiPORTAKAL PELTESİ TARİFİ Malzemesi: 7-8 tane orta boy sulu portakal 1 bardak şeker 2 bardak su 2 kahve fincanı nişasta ![]() Portakallar yıkanır, bir kâseye veya kaba, suyu sıkılır, kabukları tekrar yıkanır, portakalın kendi suyu ile beraber halledilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Portakal Peltesi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakal Peltesi Tarifi250 gr ![]() 750 gr ![]() 300 gr ![]() 1 adet portakalın hafifçe rendelenmiş kabuğu 50 gr ![]() Bir tencereye suyu, portakal suyunu, şekeri, rendelenmiş portakal kabuğunu koyup ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|