ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Portakal Peltesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014747)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:51 AM

Portakal Peltesi Tarifi
 
PORTAKAL PELTESİ TARİFİ

Malzemesi:

7-8 tane orta boy sulu portakal
1 bardak şeker
2 bardak su
2 kahve fincanı nişasta.

Portakallar yıkanır, bir kâseye veya kaba, suyu sıkılır, kabukları tekrar yıkanır, portakalın kendi suyu ile beraber halledilir. Bir süzgeçten süzülür, içerisine nişasta ilave edilir ve bir telle vurularak orta ateşte 5-10 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumadan, porsiyonluk kâselere boşaltılır.


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:51 AM

Portakal Peltesi Tarifi
 
250 gr. portakal suyu
750 gr. su
300 gr. toz şeker
1 adet portakalın hafifçe rendelenmiş kabuğu
50 gr. nişasta, yarım bardak su ile ezilmiş

Bir tencereye suyu, portakal suyunu, şekeri, rendelenmiş portakal kabuğunu koyup ateşe oturtunuz. Bir dakika kaynadıktan sonra yumurta vurma teli ile karıştırarak ezilmiş nişastayı akıtıp, yedirerek bir kere kaynatıp ateşten alınız. Kaselere boşaltıp soğuyunca servis ediniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.