![]() |
Portakal Peltesi Tarifi
PORTAKAL PELTESİ TARİFİ
Malzemesi: 7-8 tane orta boy sulu portakal 1 bardak şeker 2 bardak su 2 kahve fincanı nişasta. Portakallar yıkanır, bir kâseye veya kaba, suyu sıkılır, kabukları tekrar yıkanır, portakalın kendi suyu ile beraber halledilir. Bir süzgeçten süzülür, içerisine nişasta ilave edilir ve bir telle vurularak orta ateşte 5-10 dakika karıştırılarak pişirilir. Soğumadan, porsiyonluk kâselere boşaltılır. |
Portakal Peltesi Tarifi
250 gr. portakal suyu
750 gr. su 300 gr. toz şeker 1 adet portakalın hafifçe rendelenmiş kabuğu 50 gr. nişasta, yarım bardak su ile ezilmiş Bir tencereye suyu, portakal suyunu, şekeri, rendelenmiş portakal kabuğunu koyup ateşe oturtunuz. Bir dakika kaynadıktan sonra yumurta vurma teli ile karıştırarak ezilmiş nişastayı akıtıp, yedirerek bir kere kaynatıp ateşten alınız. Kaselere boşaltıp soğuyunca servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.