![]() |
Baklava Yufkasında Tel Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Yufkasında Tel Kadayıf TarifiBaklava yufkasında tel kadayıf tarifi Malzemeler: (20adet) 125 gr eriyip soğutulmuş tereyağ 250 gr tel kadayıf 4 adet baklavalık yufka (baklavalık yufka yufkacılarda satılır ve mutlaka baklavalık olmalı) 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz Şerbeti için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı limon suyu Şerbetini yapmak için şeker ve su beraber kaynatılır, kaynadıktan sonra limon suyu iave edilir ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatılır ![]() ![]() Tereyağ ile tel kadayıf beraber iyice ovalanır ve iki parçaya ayırılır ![]() 2 yufka üst üste konur ve uç kısımdan başlayarak tel kadayıf uzunlamasına konur, üzerine cevizin yarısı serpilir ![]() ![]() ![]() Şerbet ılıkken, soğumuş kadayıfların üstüne gezdirilir ![]() ![]() Üzerine fıstık serpilerek veya kaymak koyarak servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Baklava Yufkasında Tel Kadayıf Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baklava Yufkasında Tel Kadayıf TarifiWalla tadı çok güzel oluyo hele bide yanında vişne suyu olunca buz gibi offf yemede yanında yat ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|