ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Baklava Yufkasında Tel Kadayıf Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014727)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:54 AM

Baklava Yufkasında Tel Kadayıf Tarifi
 
Baklava yufkasında tel kadayıf tarifi

Malzemeler: (20adet)
125 gr eriyip soğutulmuş tereyağ
250 gr tel kadayıf
4 adet baklavalık yufka (baklavalık yufka yufkacılarda satılır ve mutlaka baklavalık olmalı)
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbetini yapmak için şeker ve su beraber kaynatılır, kaynadıktan sonra limon suyu iave edilir ve yaklaşık 15 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ılımaya bırakılır.

Tereyağ ile tel kadayıf beraber iyice ovalanır ve iki parçaya ayırılır.
2 yufka üst üste konur ve uç kısımdan başlayarak tel kadayıf uzunlamasına konur, üzerine cevizin yarısı serpilir. Rulo şeklinde sarılır, iki parmak kalınlığında kesilir ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü iyice kızarana kadar pişirilir.

Şerbet ılıkken, soğumuş kadayıfların üstüne gezdirilir. Kadayıflaın üstü kapatılmamalı, aksi halde hamur olur.

Üzerine fıstık serpilerek veya kaymak koyarak servis yapabilirsiniz.


Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 05:54 AM

Baklava Yufkasında Tel Kadayıf Tarifi
 
Walla tadı çok güzel oluyo hele bide yanında vişne suyu olunca buz gibi offf yemede yanında yat.Tşkrlr paylaşım için...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.