Yumurta Sarılı Bademli Kurabiye Alman Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurta Sarılı Bademli Kurabiye Alman TarifiYumurta Sarılı Bademli Kurabiye (Eigelbmakronen) 30 adet için malzeme Hamur: 200 g badem ezmesi, 30 g pudra şekeri, 2 yumurta sarısı, 1 tutam tuz, 1 portakal kabuğu rendesi Garnitür: Badem, fıstık, fındık, 4 çorba kaşığı kestane balı Hamur: Malzemeleri hamur haline getirin ve bir torbaya doldurun Tepsiye kağıt döşeyin ve hamuru küçük yıldızlar halinde sıkın Badem, fıstık ve ceviz ile garnitür yapın Fırını 200-225 derecede ısıtın ve kurabiyeleri 5-7 dakika pişirin Piştikten sonra tepsiden alın, üzerlerine sıcak bal sürün ve soğumaya bırakın
|
|
|
|