![]() |
Yumurta Sarılı Bademli Kurabiye Alman Tarifi
Yumurta Sarılı Bademli Kurabiye (Eigelbmakronen)
30 adet için malzeme Hamur: 200 g badem ezmesi, 30 g pudra şekeri, 2 yumurta sarısı, 1 tutam tuz, 1 portakal kabuğu rendesi. Garnitür: Badem, fıstık, fındık, 4 çorba kaşığı kestane balı. Hamur: Malzemeleri hamur haline getirin ve bir torbaya doldurun. Tepsiye kağıt döşeyin ve hamuru küçük yıldızlar halinde sıkın. Badem, fıstık ve ceviz ile garnitür yapın. Fırını 200-225 derecede ısıtın ve kurabiyeleri 5-7 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsiden alın, üzerlerine sıcak bal sürün ve soğumaya bırakın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.