![]() |
Badempare Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badempare TarifiBadempare Tarifi 100 gr ![]() 250 gr ![]() 250 gr ![]() 600 gr ![]() 3 bütün yumurta 1 yumurta sarısı 1 çay kaşığı karbonat Az tuz Şurubu: 1 kg ![]() 1250 gr ![]() Az limon suyu Bademleri kabuklu olarak kaynar suda 1 dakika kaynatıp süzdürerek bir bezin arasına koyup ovarak kabuklarını ayıklayınız ve peynir veya ceviz çekme makinasından çok ince çekerek rendelenmiş vaziyete getirip küçük bir kap ile hafif fırına sürerek yakmadan kurutunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Badempare Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Badempare TarifiBadempare Tarifi Oktay Usta 4 ![]() 2 su bardağı pudra şekeri 200 gr ![]() 4 yumurta 1 su bardağı toz badem 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Üzeri için: yumurta sarısı bütün badem Şerbeti için: 5 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su 1 dilim limon Karıştırma kabına un alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|