ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Badempare Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014556)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:23 AM

Badempare Tarifi
 
Badempare Tarifi

100 gr. net temizlenmiş rende badem
250 gr. margarin
250 gr. pudra şekeri
600 gr. kırma un
3 bütün yumurta
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı karbonat
Az tuz

Şurubu:
1 kg. şeker
1250 gr. su
Az limon suyu

Bademleri kabuklu olarak kaynar suda 1 dakika kaynatıp süzdürerek bir bezin arasına koyup ovarak kabuklarını ayıklayınız ve peynir veya ceviz çekme makinasından çok ince çekerek rendelenmiş vaziyete getirip küçük bir kap ile hafif fırına sürerek yakmadan kurutunuz. Hamur malzemesi ile hamur yoğrularak içine kututlmuş bademi karıştırdıktan sonra yuvarlayıp üzerlerinin bademini koyarak pişirip daha sonrada malzemesinden hazırlanan şurubunu dökünüz ve soğuyunca servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 06:23 AM

Badempare Tarifi
 
Badempare Tarifi

Oktay Usta

4.5 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
200 gr. tereyağı
4 yumurta
1 su bardağı toz badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Üzeri için:
yumurta sarısı
bütün badem

Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon

Karıştırma kabına un alınır. Ortası açılarak tereyağı konur. Kenarlarına yumurta, toz badem, vanilya, pudra şekeri ve kabartma tozu alınarak hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürüldükten sonra üzerlerine birer tane badem batırılarak pişirilir. Diğer taraftan Şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye 5 su bardağı su, 5 su bardağı tozşeker ve limon dilimi konulaark kaynatılır.
Tatlı pişince sıcakken şerbeti dökülür. Tatlı sıcak, şerbeti ise ilk sıcaklığı çıkmış olmalıdır. Ağızda dağılan nefis bir tatlı. Dilenirse toz fındık ile de hazırlanabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.