Babil Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Babil TarifiBabil 125 gr Tereyağı125 gr Margarin2 Adet yumurta 3 Su bardağı un 1 Çay kaşığı sirke Yarım su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz 2 Su bardağı ince dövülmüş ceviz içi Şerbeti İçin: 2,5 Su bardağı toz şeker 3 Su bardağı su 1 Çorba kaşığı limon suyu # Ã?ncelikle su, şeker kaynatılıp kıvam almaya başlayınca limon suyu eklenerek şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır ![]() # Diğer taraftan hamur yoğurma kabına kırılmış yumurtalar, yoğurt, sirke, tuz ve yedirerek un konur ![]() # Hamurun özleşmesi için bir süre yoğrulur, yarım saat kadar üzeri kapalı dinlendirilir ![]() # Dinlenen hamur 12 eşit parçaya bölünür ve pazı yapılır ![]() # Her pazı açılabilecek en ince şekilde açılır Açılan yufkalar, kibrit kutusunun geniş tarafı kadar kalınlıkta şerit şeklinde kesilir![]() # 5 adet şerit üst üste konur ve enine kare olacak şekilde tekrar kesilir (üst üste duran 5 adet kare yufka elde edilir )# Kare şeklinde kesilmiş 5 adet yufka alınır, ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz içi konur Kareler köşeden köşeye üçgen şeklinde katlanır, kenarlarına parmak ucuyla bastırılır Kalan 11 pazı da aynı şekilde hazırlanır![]() # Tereyağı ve margarin birlikte eritilir Eritilmiş mevcut yağ ile önce tepsi yağlanır![]() # Yağlanan tepsiye babiller, birincinin üçgen kısmı ikincinin kalın kısmının altında kalacak şekilde üst üste dizilir, birbirlerine yapışmaması için üçgen kısımları mevcut yağ ile yağlanırsa daha iyi olur ![]() # Dizme işlemi bittikten sonra kalan yağ, bütün babillerin üzerine gezdirilir ![]() # Hazırlanan tatlı önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırına verilir ![]() # Üzeri kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 20 dakika)# Fırından çıkan çok sıcak babilin üzerine soğutulmuş şerbet gezdirilir ![]() # Tatlı en az 2 saat dinlendirildikten sonra servise sunulur ![]() Not: Tatlının hamurunu açarken, buğday nişastası kullanılması tavsiye edilir Şekil vermeden önce fazla nişastalar silkelenmelidir![]() |
|
|
|