Yalnız Kalpler Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalnız Kalpler TarifiYalnız Kalpler 1 Paket margarin 2 Adet yumurta 12 Adet badem 1 Su bardağı pudra şekeri 1 Su bardağı mısır nişastası 4 Su bardağı un 1 Paket vanilya 1 Paket kabartma tozu Kaplama İçin; 40 gr beyaz çikolata1,5 Su bardağı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı çilekli toz içecek 6 Çorba kaşığı ılık su # Ã?n hazırlık olarak iç bademler, kaynar sıcaklıktaki suda bir kaç dakika tutulur, çıkartılır, ince kabukları soyulur ve çok ince dövülür ![]() # Çukur yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekeri konur, karıştırılır ![]() # Üzerine yumurta eklenir, biraz daha karıştırıldıktan sonra dövülmüş badem, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu konur ![]() # Yoğurmaya başlanan hamura azar azar un katılır ![]() # Hazırlanan hamur 10 - 15 dakika dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılır ![]() # Her parça yarım santim kalınlığında açılır, kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir ![]() # Kurabiyeler hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir 190 derece önceden ısıtılmış fırında açık renk kalacak şekilde pişirilir![]() # Kurabiyeler soğurken üst kaplaması hazırlanır Cezveye beyaz çikolata konur, içinde su kaynayan bir kabın içine oturtulur![]() # Çikolata eriyince ateşten alınır, ılıyınca üzerine pudra şekeri, çilekli toz içecek ve su konur, iyice karıştırılır ![]() # Bir fırça yardımıyla, soğuyan kurabiyelere sürülür (Kaplama sürerken donarsa biraz ısıtarak yumuşatılabilir )# Yalnız kalplerin kuruması için tepsiye yan yana dizilir Daha sonra servis tabağına alınır![]() Not: Kurabiye ya da pastalara uygulanan bu tür kaplamalara glazür adı verilir ![]() |
|
|
|