![]() |
Yalnız Kalpler Tarifi
Yalnız Kalpler
1 Paket margarin 2 Adet yumurta 12 Adet badem 1 Su bardağı pudra şekeri 1 Su bardağı mısır nişastası 4 Su bardağı un 1 Paket vanilya 1 Paket kabartma tozu Kaplama İçin; 40 gr. beyaz çikolata 1,5 Su bardağı pudra şekeri 1 Çorba kaşığı çilekli toz içecek 6 Çorba kaşığı ılık su # Ã?n hazırlık olarak iç bademler, kaynar sıcaklıktaki suda bir kaç dakika tutulur, çıkartılır, ince kabukları soyulur ve çok ince dövülür. # Çukur yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış margarin ve pudra şekeri konur, karıştırılır. # Üzerine yumurta eklenir, biraz daha karıştırıldıktan sonra dövülmüş badem, mısır nişastası, vanilya, kabartma tozu konur. # Yoğurmaya başlanan hamura azar azar un katılır. # Hazırlanan hamur 10 - 15 dakika dinlendikten sonra 3 parçaya ayrılır. # Her parça yarım santim kalınlığında açılır, kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesilir. # Kurabiyeler hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 190 derece önceden ısıtılmış fırında açık renk kalacak şekilde pişirilir. # Kurabiyeler soğurken üst kaplaması hazırlanır. Cezveye beyaz çikolata konur, içinde su kaynayan bir kabın içine oturtulur. # Çikolata eriyince ateşten alınır, ılıyınca üzerine pudra şekeri, çilekli toz içecek ve su konur, iyice karıştırılır. # Bir fırça yardımıyla, soğuyan kurabiyelere sürülür. (Kaplama sürerken donarsa biraz ısıtarak yumuşatılabilir.) # Yalnız kalplerin kuruması için tepsiye yan yana dizilir. Daha sonra servis tabağına alınır. Not: Kurabiye ya da pastalara uygulanan bu tür kaplamalara glazür adı verilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.