Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Milföy Tatlısı TarifiLokumlu Milföy Tatlısı Tarifi Malzeme: 4 adet milföy hamuru 100 gram lokum 50 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri 1 adet yumurta Sosu İçin : 200 gram dondurulmuş böğürtlen 50 gram toz şeker 2 su bardağı su Milföy hamurlarını düz bir tezgahın üzerine yayın Ortalarına birer adet lokum yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde toparlayın Milföylerin üzerine 1 yumurtanın sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Böğürtlen sos için böğürtlenleri, suyu ve tozşekeri blenderde ezdikten sonra sos tenceresine aktarın Orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Pişen milföyleri fırından alın Üzerlerine pudraşekeri serpin İsteğe göre böğürtlen sos eşliğinde ılık veya soğuk servis yapın |
|