Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lokumlu, milföy, tarifi, tatlısı

Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi



Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi

Malzeme:
4 adet milföy hamuru
100 gram lokum
50 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 adet yumurta

Sosu İçin :
200 gram dondurulmuş böğürtlen
50 gram toz şeker
2 su bardağı su

Milföy hamurlarını düz bir tezgahın üzerine yayın Ortalarına birer adet lokum yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde toparlayın Milföylerin üzerine 1 yumurtanın sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Böğürtlen sos için böğürtlenleri, suyu ve tozşekeri blenderde ezdikten sonra sos tenceresine aktarın Orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Pişen milföyleri fırından alın Üzerlerine pudraşekeri serpin İsteğe göre böğürtlen sos eşliğinde ılık veya soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.