ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014290)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:07 AM

Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi
 
Lokumlu Milföy Tatlısı Tarifi

Malzeme:
4 adet milföy hamuru
100 gram lokum
50 gram Bizim Mutfak Pudra Şekeri
1 adet yumurta

Sosu İçin :
200 gram dondurulmuş böğürtlen
50 gram toz şeker
2 su bardağı su

Milföy hamurlarını düz bir tezgahın üzerine yayın. Ortalarına birer adet lokum yerleştirin ve hamuru bohça şeklinde toparlayın. Milföylerin üzerine 1 yumurtanın sarısını sürerek, önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Böğürtlen sos için böğürtlenleri, suyu ve tozşekeri blenderde ezdikten sonra sos tenceresine aktarın. Orta ateşte koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Pişen milföyleri fırından alın. Üzerlerine pudraşekeri serpin. İsteğe göre böğürtlen sos eşliğinde ılık veya soğuk servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.