Hatay Usulü Aşure Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hatay Usulü Aşure TarifiHatay Usulü Aşure Tarifi MALZEMELER 750 gr şeker12 adet incir 200 gr aşurelik (dövme) buğday12 adet kuru kaysı 150 gr kuru fasulye150 gr nohut75 gr çamfıstığı125 gr kuru üzüm600 gr şeker150 gr ceviz içi1 su bardağı süt 1/2 kahve fincanı gül suyu 5 adet incir 3,5 kg su150 gr pirinçÜst malzemesi: 5 adet kaysı 10 adet ceviz içi 50 gr antepfıstığıYAPILIŞI Akşamdan ıslatılan nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı pişirip süzdürün Mümkünse nohutların kabuklarını soyun Kullanacağımız suyu ikiye ayırıp içine buğday ve pirinci koyup yavaş ateşte 30 dk pişirelim Pişen pirinci, suyu ile birlikte mikserden geçirip buğdayın üstüne ilave edelim Buğdayla birlikte 30 dk daha pişirilip üzerine haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediniz inciri, ceviz içini, üzümü, kaysıyı, fıstığı ayrı ayrı, 10 dk bol suda kaynatlp üç dört defa yıkayıp süzdürünüz Tereyağı dahil tüm malzemeyi buğdayın üzerine döküp 15 dk daha kaynatın Üstüne süt ve gül suyu ekleyip 2 dk daha kaynatın Sonra ateşten alın ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaselere doldurulup üst malzeme ile süsleyerek servis edilir![]() Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyl Budak |
|
|
|