ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hatay Usulü Aşure Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014101)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:39 AM

Hatay Usulü Aşure Tarifi
 
Hatay Usulü Aşure Tarifi

MALZEMELER

750 gr. şeker

12 adet incir

200 gr. aşurelik (dövme) buğday

12 adet kuru kaysı

150 gr. kuru fasulye

150 gr. nohut

75 gr. çamfıstığı

125 gr. kuru üzüm

600 gr. şeker

150 gr. ceviz içi

1 su bardağı süt

1/2 kahve fincanı gül suyu

5 adet incir

3,5 kg. su

150 gr. pirinç

Üst malzemesi:

5 adet kaysı

10 adet ceviz içi

50 gr. antepfıstığı

YAPILIŞI

Akşamdan ıslatılan nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı pişirip süzdürün. Mümkünse nohutların kabuklarını soyun. Kullanacağımız suyu ikiye ayırıp içine buğday ve pirinci koyup yavaş ateşte 30 dk. pişirelim. Pişen pirinci, suyu ile birlikte mikserden geçirip buğdayın üstüne ilave edelim. Buğdayla birlikte 30 dk. daha pişirilip üzerine haşlanmış olan nohut ve kuru fasulyeyi ilave ediniz. inciri, ceviz içini, üzümü, kaysıyı, fıstığı ayrı ayrı, 10 dk. bol suda kaynatlp üç dört defa yıkayıp süzdürünüz. Tereyağı dahil tüm malzemeyi buğdayın üzerine döküp 15 dk. daha kaynatın. Üstüne süt ve gül suyu ekleyip 2 dk. daha kaynatın. Sonra ateşten alın. ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaselere doldurulup üst malzeme ile süsleyerek servis edilir.

Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.