Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pratik Ekmek Tatlısı TarifiMalzemeler: - 1 su bardağı su - 1 çay bardağı pekmez - 3 çorba kaşığı tozşeker - 8 dilim ekmek - 125 gr tereyağı - 1 çay bardağı ceviz içi - 1 çorba kaşığı antepfıstığı - Vişne reçeli Hazırlanışı: - Tereyağını bir tavaya alıp eritin - Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın - Fazla yağını süzdürün - Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın - Ocaktan alıp ılınmaya bırakın - Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin - Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin - Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin - Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın |
|