![]() |
Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Ekmek Tatlısı TarifiMalzemeler: - 1 su bardağı su - 1 çay bardağı pekmez - 3 çorba kaşığı tozşeker - 8 dilim ekmek - 125 gr tereyağı - 1 çay bardağı ceviz içi - 1 çorba kaşığı antepfıstığı - Vişne reçeli Hazırlanışı: - Tereyağını bir tavaya alıp eritin ![]() - Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın ![]() - Fazla yağını süzdürün ![]() - Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın ![]() - Ocaktan alıp ılınmaya bırakın ![]() - Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin ![]() - Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin ![]() - Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin ![]() - Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|