![]() |
Pratik Ekmek Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı su - 1 çay bardağı pekmez - 3 çorba kaşığı tozşeker - 8 dilim ekmek - 125 gr tereyağı - 1 çay bardağı ceviz içi - 1 çorba kaşığı antepfıstığı - Vişne reçeli Hazırlanışı: - Tereyağını bir tavaya alıp eritin. - Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın. - Fazla yağını süzdürün. - Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın. - Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. - Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin. - Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin. - Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin. - Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.