Lor Helva Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Helva TarifiLor Helva Tarifi Malzemeler: Piyale vanililnli pirinç unu: 30 gr Luna kase margarin: 100 gr Piyale un: 1 çay bardağı Piyale buğday nişastası: 1 çay bardağı Kaynamış sıcak süt: 1,5 su bardağı Toz şeker: 1,5 su bardağı İri kırılmış ceviz: 1 su bardağı Tatlı lor: 100 gr Hazırlanışı: Margarini tencereye alıp eritin Un, nişasta ve Piyale Vanilinli Pirinç Unu'nu ekleyip kısık ateşte fe sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun Sonra kaynar haldeki sütü ekleyip, helva sütü çekene kadar karıştırın Şeker ve cevizi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra helvayı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmesi için bekletin Helvayı kaşık yardımı ile şekillendirin, üzerine tatlı loru serpip ılık yada soğuk olarak servis yapın |
|