Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, lor, tarifi

Lor Helva Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lor Helva Tarifi



Lor Helva Tarifi

Malzemeler:
Piyale vanililnli pirinç unu: 30 gr
Luna kase margarin: 100 gr
Piyale un: 1 çay bardağı
Piyale buğday nişastası: 1 çay bardağı
Kaynamış sıcak süt: 1,5 su bardağı
Toz şeker: 1,5 su bardağı
İri kırılmış ceviz: 1 su bardağı
Tatlı lor: 100 gr

Hazırlanışı:
Margarini tencereye alıp eritin Un, nişasta ve Piyale Vanilinli Pirinç Unu'nu ekleyip kısık ateşte fe sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun Sonra kaynar haldeki sütü ekleyip, helva sütü çekene kadar karıştırın Şeker ve cevizi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra helvayı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmesi için bekletin Helvayı kaşık yardımı ile şekillendirin, üzerine tatlı loru serpip ılık yada soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.