ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Lor Helva Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1014000)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 07:56 AM

Lor Helva Tarifi
 
Lor Helva Tarifi

Malzemeler:
Piyale vanililnli pirinç unu: 30 gr.
Luna kase margarin: 100 gr.
Piyale un: 1 çay bardağı
Piyale buğday nişastası: 1 çay bardağı
Kaynamış sıcak süt: 1,5 su bardağı
Toz şeker: 1,5 su bardağı
İri kırılmış ceviz: 1 su bardağı
Tatlı lor: 100 gr.

Hazırlanışı:
Margarini tencereye alıp eritin. Un, nişasta ve Piyale Vanilinli Pirinç Unu'nu ekleyip kısık ateşte fe sürekli karıştırarak rengi koyulaşana kadar kavurun. Sonra kaynar haldeki sütü ekleyip, helva sütü çekene kadar karıştırın. Şeker ve cevizi ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra helvayı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmesi için bekletin. Helvayı kaşık yardımı ile şekillendirin, üzerine tatlı loru serpip ılık yada soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.