Portakal Jöleli Pasta Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Jöleli Pasta TarifiPortakal Jöleli Pasta Tarifi Malzemeler Krema için: 1 yumurta 1 su b şeker1 y k un1 y k mısır nişastası2 y k buğday nişastası1 paket vanilya 1 lt süt,bisküviJöle içi: 2 y k tozşeker2 y k buğ nişastssı2 kase portakal suyu ![]() Yapılışı krema: şekerle yumurta çırpılır diğer malzemeler de karıştırılarak muhallebiden biraz koyu kıvamda pişirilir Cam bir tepsiye yarısı dökülür, bir sıra bisküvi döşenir (petit beure, cicibebe veya kedi dili) kremanın kalan yarısı da tepsiye dökülür krema soğumaya bırakılırken jölesi pişirilir![]() jöle malzemeleri de karıştırılarak pişirilince kremanın üerine dökülür buz dolabında bir gece bekletilerek ertesi gün servis edilir üzeri hindistan cevizi ile süslenir
|
|
|
|