![]() |
Portakal Jöleli Pasta Tarifi
Portakal Jöleli Pasta Tarifi
Malzemeler Krema için: 1 yumurta 1 su b. şeker 1 y.k. un 1 y.k. mısır nişastası 2 y.k. buğday nişastası 1 paket vanilya 1 lt. süt,bisküvi Jöle içi: 2 y.k.tozşeker 2 y.k.buğ.nişastssı 2 kase portakal suyu http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg Yapılışı krema: şekerle yumurta çırpılır.diğer malzemeler de karıştırılarak muhallebiden biraz koyu kıvamda pişirilir.Cam bir tepsiye yarısı dökülür, bir sıra bisküvi döşenir (petit beure, cicibebe veya kedi dili).kremanın kalan yarısı da tepsiye dökülür. krema soğumaya bırakılırken jölesi pişirilir. jöle malzemeleri de karıştırılarak pişirilince kremanın üerine dökülür. buz dolabında bir gece bekletilerek ertesi gün servis edilir.üzeri hindistan cevizi ile süslenir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.