Sam Eli (Kibris) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sam Eli (Kibris) TarifiSam Eli (Kibris) Tarifi MALZEMESİ 2 Adet yufka 1 Çay bardağı toz şeker 1 Çay bardağı irmik 1,5 Çay bardağı süt 1,5 Çay bardağı su 1 Çay bardağı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı tarçın 1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için) YAPILIŞI 1 Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız 2 İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz 3 Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz 4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız 5 Buzdolabında bekletiniz 6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız 7 Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz
|
|
|
|