Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eli, kibris, sam, tarifi

Sam Eli (Kibris) Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sam Eli (Kibris) Tarifi



Sam Eli (Kibris) Tarifi

MALZEMESİ
2 Adet yufka
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı irmik
1,5 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için)

YAPILIŞI
1 Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız
2 İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz
3 Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz
4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız
5 Buzdolabında bekletiniz
6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız
7 Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.