ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sam Eli (Kibris) Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013720)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 08:42 AM

Sam Eli (Kibris) Tarifi
 
Sam Eli (Kibris) Tarifi

MALZEMESİ
2 Adet yufka
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı irmik
1,5 Çay bardağı süt
1,5 Çay bardağı su
1 Çay bardağı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı tarçın
1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için).

YAPILIŞI
1 Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız.
2 İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz.
3 Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz.
4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız.
5 Buzdolabında bekletiniz.
6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız.
7 Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.