![]() |
Sam Eli (Kibris) Tarifi
Sam Eli (Kibris) Tarifi
MALZEMESİ 2 Adet yufka 1 Çay bardağı toz şeker 1 Çay bardağı irmik 1,5 Çay bardağı süt 1,5 Çay bardağı su 1 Çay bardağı pudra şekeri 1 Tatlı kaşığı tarçın 1,5 Su bardağı ayçiçeği yağı (kızartma için). YAPILIŞI 1 Süt ve suyu şeker ilavesi ile kaynatınız. 2 İrmiği serperek ilave ediniz, kaynatarak koyu bir mahallebi elde ediniz. 3 Yufkaları dört parmak genişliğinde şeritler halında kesiniz, ikiye bölünüz. 4 Her parçaya bir kaşık irmikli muhallebiden koyarak muska şeklinde katlayınız. 5 Buzdolabında bekletiniz. 6 Kızdırılmış ayçiçek yağında kızartınız. 7 Servis tabağına alarak pudra şekeri ve tarçın serpiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.