Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, helvası, irmik, tarifi

Bademli İrmik Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli İrmik Helvası Tarifi



Bademli İrmik Helvası Tarifi

150 gr (1 su bardağı) irmik
400 gr (1 su bardağı) süt
100 gr tereyağı
250 gr (1 su bardağı) şeker
75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulmuş)
1 çay kaşığı tarçın

Tereyağı orta boy bir tencerede ağır ateşte eritiniz Bademleri ve irmiği ekleyip sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kızartınız (Bu, aşağı yukarı yarım saat alır) Bu arada irmiklerin yanmamasına dikkat ediniz Ayrı bir tencerede sütü kaynatıp, içinde şekeri eritiniz
Şekerli sütü kaynar haldeyken bademli irmiğe katıp, bir iki kere karıştırarak, tencereyi kısık ateşte 15 dakika, irmik sütlü şurubu tamamen eminceye kadar, pişiriniz
Tencereyi ocaktan alıp üstünü bir bezle örterek serin bir yerde yarım saat dinlendiriniz, üstüne tarçınını serperek servis ediniz

Not: Bademli irmik helvası, hazırlanması kolay ve ucuz bir tatlıdır Dilerseniz sütü vanilyalı hazırlayabilir, ya da süt miktarının yalnızca yarısını kullanıp geri kalanının yerine krema ekleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.