![]() |
Bademli İrmik Helvası Tarifi
Bademli İrmik Helvası Tarifi
150 gr (1 su bardağı) irmik 400 gr (1 su bardağı) süt 100 gr tereyağı 250 gr (1 su bardağı) şeker 75 gr (1/2 su bardağı) badem (soyulmuş) 1 çay kaşığı tarçın Tereyağı orta boy bir tencerede ağır ateşte eritiniz. Bademleri ve irmiği ekleyip sürekli karıştırarak altın rengi alana kadar kızartınız. (Bu, aşağı yukarı yarım saat alır.) Bu arada irmiklerin yanmamasına dikkat ediniz. Ayrı bir tencerede sütü kaynatıp, içinde şekeri eritiniz. Şekerli sütü kaynar haldeyken bademli irmiğe katıp, bir iki kere karıştırarak, tencereyi kısık ateşte 15 dakika, irmik sütlü şurubu tamamen eminceye kadar, pişiriniz. Tencereyi ocaktan alıp üstünü bir bezle örterek serin bir yerde yarım saat dinlendiriniz, üstüne tarçınını serperek servis ediniz. Not: Bademli irmik helvası, hazırlanması kolay ve ucuz bir tatlıdır. Dilerseniz sütü vanilyalı hazırlayabilir, ya da süt miktarının yalnızca yarısını kullanıp geri kalanının yerine krema ekleyebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.