![]() |
Yılbaşı Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Keki TarifiYıLbaşı Keki Tarifi Malzeme - 250 g Sana Hamurişi - 4 adet yumurta - 1,5 su bardağı şeker - 1 su bardağı yoğurt - 3,5 su bardağı un - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - 1 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı zencefil - ½ su bardağı kuru üzüm - ½ su bardağı fındık - ½ su bardağı ceviz - ½ su bardağı damla çikolata - ½ su bardağı badem - 1 adet portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() 7 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yılbaşı Keki Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Keki TarifiYılbaşı Keki Tarifi 175 gr ![]() Bir fiske tuz 250 gr ![]() Bir limon kabuğu rendesi 5 yumurta 15 gr ![]() 200 gr ![]() 15 gr ![]() 125 gr ![]() 125 gr ![]() 75 gr ![]() Derin porselen bir kase içine yumurta ve şekeri ilâve ediniz Boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız ![]() Limon veya portakal şekerlemesini ince kıyınız ![]() ![]() Limon kabuğunu rendeleyiniz ![]() ![]() Diğer kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini una ilave ediniz ![]() Yukarıda kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini unu ilâve ediniz ![]() Yukarıda çalışılan işlemlerin karışımlarını bir araya getirdik alt üst ediniz ![]() içine kâğıt yayılmış yuvarlak bir kalıba boşaltınız ![]() Sıcak fırında orta ısı derecesinde 40 dakika pişiriniz ![]() Not: Üstüne marmelat ve bademli bir krema sürünüz, dondurma ile servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|