Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
keki, tarifi, yılbaşı

Yılbaşı Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Keki Tarifi



YıLbaşı Keki Tarifi

Malzeme
- 250 g Sana Hamurişi
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- ½ su bardağı kuru üzüm
- ½ su bardağı fındık
- ½ su bardağı ceviz
- ½ su bardağı damla çikolata
- ½ su bardağı badem
- 1 adet portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı
1 Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin
2 Derin bir kâsenin içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı ve şekeri koyup, şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın Daha sonra içine oda sıcaklığında yumuşamış Sana Hamurişi?ni ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin
3 Harç krema kıvamına gelince, içine yoğurdu ilave edip, karıştırın
4 Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı, zencefili ekleyip karıştırın
5 En son olarak kek harcına iri çekilmiş ceviz ve fındığı, file bademi, ıslanmış kuru üzümleri ve damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın
6 Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına koyup, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin
7 Yılbaşı keki, önceden 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp, arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Yılbaşı Keki Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yılbaşı Keki Tarifi



Yılbaşı Keki Tarifi

175 gr tereyağı
Bir fiske tuz
250 gr un
Bir limon kabuğu rendesi
5 yumurta
15 gr tarçın
200 gr şeker
15 gr rendelenmiş çikolata veya kakao
125 gr bal
125 gr ince kıyılmış portakal veya limon kabuğu şekerlemesi
75 gr ince kıyılmış badem

Derin porselen bir kase içine yumurta ve şekeri ilâve ediniz
Boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız
Limon veya portakal şekerlemesini ince kıyınız Bu karışının balı ilâve ederek karıştırınız
Limon kabuğunu rendeleyiniz Elenmiş un içine yumuşatılmış tereyağı ve kabartma tozu ilâve ediniz
Diğer kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini una ilave ediniz
Yukarıda kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini unu ilâve ediniz
Yukarıda çalışılan işlemlerin karışımlarını bir araya getirdik alt üst ediniz
içine kâğıt yayılmış yuvarlak bir kalıba boşaltınız
Sıcak fırında orta ısı derecesinde 40 dakika pişiriniz

Not: Üstüne marmelat ve bademli bir krema sürünüz, dondurma ile servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.