ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Yılbaşı Keki Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013611)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:00 AM

Yılbaşı Keki Tarifi
 
YıLbaşı Keki Tarifi

Malzeme
- 250 g Sana Hamurişi
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- ½ su bardağı kuru üzüm
- ½ su bardağı fındık
- ½ su bardağı ceviz
- ½ su bardağı damla çikolata
- ½ su bardağı badem
- 1 adet portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı
1. Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyin.
2. Derin bir kâsenin içerisine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları, portakal kabuğu rendesini, vanilyayı ve şekeri koyup, şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra içine oda sıcaklığında yumuşamış Sana Hamurişi?ni ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
3. Harç krema kıvamına gelince, içine yoğurdu ilave edip, karıştırın.
4. Daha sonra içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, kabartma tozunu, tarçını ve vanilyayı, zencefili ekleyip karıştırın.
5. En son olarak kek harcına iri çekilmiş ceviz ve fındığı, file bademi, ıslanmış kuru üzümleri ve damla çikolataları ekleyip, tahta bir kaşık ile karıştırın.
6. Kek harcını Sıvı Sana ile yağladığınız kek kalıbına koyup, harcın üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin.
7. Yılbaşı keki, önceden 185 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirip, kalıbında iyice soğuttuktan sonra servis tabağına çıkarıp, arzuya göre krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:00 AM

Yılbaşı Keki Tarifi
 
Yılbaşı Keki Tarifi

175 gr. tereyağı
Bir fiske tuz
250 gr. un
Bir limon kabuğu rendesi
5 yumurta
15 gr. tarçın
200 gr. şeker
15 gr. rendelenmiş çikolata veya kakao
125 gr. bal
125 gr. ince kıyılmış portakal veya limon kabuğu şekerlemesi
75 gr. ince kıyılmış badem

Derin porselen bir kase içine yumurta ve şekeri ilâve ediniz
Boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız.
Limon veya portakal şekerlemesini ince kıyınız. Bu karışının balı ilâve ederek karıştırınız.
Limon kabuğunu rendeleyiniz. Elenmiş un içine yumuşatılmış tereyağı ve kabartma tozu ilâve ediniz.
Diğer kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini una ilave ediniz.
Yukarıda kıyılmış şekerleme ve limon kabuğu rendesini unu ilâve ediniz.
Yukarıda çalışılan işlemlerin karışımlarını bir araya getirdik alt üst ediniz.
içine kâğıt yayılmış yuvarlak bir kalıba boşaltınız.
Sıcak fırında orta ısı derecesinde 40 dakika pişiriniz.

Not: Üstüne marmelat ve bademli bir krema sürünüz, dondurma ile servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.