![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali TarifiŞAMBALİ MALZEMELER 1 kg ![]() 1/2 kg ![]() 2 bardak su vanilya Şurup için malzeme: 1 kg ![]() 1 litre su HAZIRLANIŞI Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine badem döşenebilir) fırında pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali TarifiŞambali Tarifi Malzemeler: 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 ![]() 1 su bardağı un tarçın 1/2 paket kabartma tozu yer fıstığı Şerbet için: 2 ![]() 1 ![]() Yapılışı: Şeker, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozu karıştırılarak orta boy yağsız tepsiye dökülür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali TarifiŞambali Tarifi Malzemeler 2 su bardağı irmik 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 50 gr ![]() Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bademleri sıcak suda 5 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali TarifiŞambali Tarifi 2 su bardağı irmik 1/2 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 2 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 50 gr ![]() Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bademleri sıcak suda 5 dk ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali TarifiŞambali Tatlısı Tarifi Malzemeler hamur malzemesi: 1,5 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1,5 su bardağı yoğurt 1,5 su bardağı pudra şekeri 1 bardak ayıklanmış dövülmüş badem içi 1 paket kabartma tozu şerbet malzemesi: 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su 1 yemek kaşığı limon suyu üzerini süslemek için: 1 avuç ayıklanmış bütün badem içi ![]() Yapılışı Önce 4 bardak su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali Tarifi2 su bardağı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 20 gr ![]() Yarım bardak süt 1 çorba kaşığı margarin Şerbeti için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker 1/4 limon Oval bir kaba 2 bardak irmik koyun, içine 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şambali Tarifi |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şambali Tarifi3 Su bardağı irmik 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı yoğurt 1,5 paket kabartma tozu 1 paket vanilya ŞERBETİ: 3,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Limon suyu Üzeri için fıstık veya badem Derin bir kapta irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı koyup iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|