Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, şambali

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



ŞAMBALİ

MALZEMELER
1 kg irmik
1/2 kg şeker
2 bardak su
vanilya
Şurup için malzeme:
1 kg şeker yarım limon
1 litre su

HAZIRLANIŞI
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine badem döşenebilir) fırında pişirin Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin

Alıntı Yaparak Cevapla

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



Şambali Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
15 su bardağı irmik
1 su bardağı un
tarçın
1/2 paket kabartma tozu
yer fıstığı

Şerbet için:
25 su bardağı şeker
15 su bardağı su

Yapılışı:
Şeker, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozu karıştırılarak orta boy yağsız tepsiye dökülür Kabukları Soyulmuş fıstıklar 2 parmak arayla malzemenin üzerine sıralanarak 180° kızartılır Kaynayıp soğutulmuş şurup kızarmış şambalının üzerine dökülür Tekrar söndürülmüş fırına sürülür 5 dakika sonra çıkarılır Baklava dilimleri keserek üzerine tarçm serpilip servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



Şambali Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr badem

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlayalım Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Not: Bademleri sıcak suda 5 dk bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



Şambali Tarifi

2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr badem
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlayalım Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım

Not: Bademleri sıcak suda 5 dk bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın

Alıntı Yaparak Cevapla

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



Şambali Tatlısı Tarifi

Malzemeler

hamur malzemesi:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 bardak ayıklanmış dövülmüş badem içi
1 paket kabartma tozu

şerbet malzemesi:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
üzerini süslemek için:
1 avuç ayıklanmış bütün badem içi



Yapılışı
Önce 4 bardak su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlıyoruz Şerbet 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatarak ocaktan indiriyoruz Yoğurt ve pudra şekerini derince bir kapta karıştırarak hamur hazırlamaya başlıyoruz Sırayla irmik, un, dövülmüş badem içi ve kabartma tozunu karıştırarak koyu kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz Yağlanmış tepsiye hamurumuzu yayarak döküyoruz ve üzerine istediğimiz şekilde bütün bademleri süsleyerek diziyoruz Şamabalını 170°C ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz Tatlımız fırından çıkarıp birkaç dakika bekleterek ılık şerbeti, sıcak tatlının üzerine döküyoruz Tepsinin üzerini bir süre kapatarak, tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz Şambalımız soğuyunca dilim dilim servis ediyoruz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



2 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

20 gr badem

Yarım bardak süt

1 çorba kaşığı margarin

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1/4 limon

Oval bir kaba 2 bardak irmik koyun, içine 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya koyun Üzerine 1 bardak toz şeker, yarım bardak süt 1 bardak yoğurt ilave edin Kabın içindeki tüm malzemeyi çırpın, 1 çorba kaşığı margarin ile tepsinin her yerini fırça yardımıyla yağlayın Daha Önceden hazırladığınız harcı tepsiye boşaltın ve bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltin, Tatlının üzerine 20 gram bademi paylaştırarak eşit aralıklarla dizin Tatlıyı önceden 180 derece ısıtılmış fırına verin Altın sarısı bir renk alana kadar pişirin, Şerbeti için 3 bardak soğuk suyun içine 3 bardak şeker ilave edin 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını da tencere koyun Kapağını yarım şekilde kapattığınız şerbetin ılımasını bekleyip bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş tatlının üzerine dökün Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Şambali Tarifi

Eski 10-29-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şambali Tarifi



3 Su bardağı irmik

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı yoğurt

1,5 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

ŞERBETİ:

3,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Limon suyu

Üzeri için fıstık veya badem

Derin bir kapta irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı koyup iyice karıştırın Orta boy yağlanmış bir tepsiye eşit kalınlıkta yayın Üzerine fıstık veya badem dizin 180 derecelik fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin Bir tencerede şekeri, suyu, limonu 15 dk kaynatın Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine sıcak şurubu dökün Bir gün bekletin ertesi gün uzun ince dilimler halinde keserek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.