ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Şambali Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013471)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:23 AM

Şambali Tarifi
 
ŞAMBALİ

MALZEMELER
1 kg. irmik
1/2 kg. şeker
2 bardak su
vanilya
Şurup için malzeme:
1 kg. şeker yarım limon
1 litre su

HAZIRLANIŞI
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine badem döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:23 AM

Şambali Tarifi
 
Şambali Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
tarçın
1/2 paket kabartma tozu
yer fıstığı

Şerbet için:
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su

Yapılışı:
Şeker, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozu karıştırılarak orta boy yağsız tepsiye dökülür. Kabukları Soyulmuş fıstıklar 2 parmak arayla malzemenin üzerine sıralanarak 180° kızartılır. Kaynayıp soğutulmuş şurup kızarmış şambalının üzerine dökülür. Tekrar söndürülmüş fırına sürülür. 5 dakika sonra çıkarılır. Baklava dilimleri keserek üzerine tarçm serpilip servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:23 AM

Şambali Tarifi
 
Şambali Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr. badem

Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Not: Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:23 AM

Şambali Tarifi
 
Şambali Tarifi

2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
50 gr. badem
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yoğurdu, şekeri, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. İrmiği katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru, margarinle yağlayıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım, üzerini düzeltelim. Hamurun üzerine sık aralıklarla badem yapıştırıp 180° ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı, sönmüş fırında 5 dk. bekletip şerbetini emmesini sağlayalım. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Not: Bademleri sıcak suda 5 dk. bekletip kabuklarını çıkardıktan sonra kullanın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:23 AM

Şambali Tarifi
 
Şambali Tatlısı Tarifi

Malzemeler

hamur malzemesi:
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1,5 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 bardak ayıklanmış dövülmüş badem içi
1 paket kabartma tozu

şerbet malzemesi:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
üzerini süslemek için:
1 avuç ayıklanmış bütün badem içi

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yapılışı
Önce 4 bardak su ve şekeri bir tencerede kaynatarak şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatarak ocaktan indiriyoruz. Yoğurt ve pudra şekerini derince bir kapta karıştırarak hamur hazırlamaya başlıyoruz. Sırayla irmik, un, dövülmüş badem içi ve kabartma tozunu karıştırarak koyu kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz. Yağlanmış tepsiye hamurumuzu yayarak döküyoruz ve üzerine istediğimiz şekilde bütün bademleri süsleyerek diziyoruz. Şamabalını 170°C ısıtılmış fırında, üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Tatlımız fırından çıkarıp birkaç dakika bekleterek ılık şerbeti, sıcak tatlının üzerine döküyoruz. Tepsinin üzerini bir süre kapatarak, tatlının şerbeti çekmesini bekliyoruz. Şambalımız soğuyunca dilim dilim servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:23 AM

Şambali Tarifi
 
2 su bardağı irmik

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

20 gr. badem

Yarım bardak süt

1 çorba kaşığı margarin

Şerbeti için:

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

1/4 limon

Oval bir kaba 2 bardak irmik koyun, içine 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya koyun. Üzerine 1 bardak toz şeker, yarım bardak süt 1 bardak yoğurt ilave edin. Kabın içindeki tüm malzemeyi çırpın, 1 çorba kaşığı margarin ile tepsinin her yerini fırça yardımıyla yağlayın. Daha Önceden hazırladığınız harcı tepsiye boşaltın ve bir kaşık yardımıyla üzerini düzeltin, Tatlının üzerine 20 gram bademi paylaştırarak eşit aralıklarla dizin. Tatlıyı önceden 180 derece ısıtılmış fırına verin. Altın sarısı bir renk alana kadar pişirin, Şerbeti için 3 bardak soğuk suyun içine 3 bardak şeker ilave edin. 1/4 adet limonun suyunu tencereye sıkın ve limonun posasını da tencere koyun. Kapağını yarım şekilde kapattığınız şerbetin ılımasını bekleyip bir kepçe yardımıyla yavaş yavaş tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:24 AM

Şambali Tarifi
 
3 Su bardağı irmik

1,5 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı yoğurt

1,5 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

ŞERBETİ:

3,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Limon suyu

Üzeri için fıstık veya badem

Derin bir kapta irmik, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu, vanilyayı koyup iyice karıştırın. Orta boy yağlanmış bir tepsiye eşit kalınlıkta yayın. Üzerine fıstık veya badem dizin. 180 derecelik fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Bir tencerede şekeri, suyu, limonu 15 dk. kaynatın. Fırından çıkan sıcak tepsinin üzerine sıcak şurubu dökün. Bir gün bekletin ertesi gün uzun ince dilimler halinde keserek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.