![]() |
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi1 paket (250 gr) Teremyağ 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 3 adet yumurta 1 kase dövülmüş haşhaş 1 paket kabartma tozu 4 tatlı kasığı toz şeker Yeterince un ÜZERİ İÇİN: Çörekotu Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, geri kalanını oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağ yağı, yoğurt, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tozşeker ile iyice karıştıralım ![]() Aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım ![]() Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, dinlendirelim ![]() Dövülmüş haşhaşı, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi ile karıştırıp, hazırlayalım ![]() Hamurlardan birini dikdörtgen şeklinde açalım ![]() Her tarafına haşhaşlı içten sürüp, 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde katlayalım ![]() 2 parmak genişliğinde yan yana kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ![]() Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi1 paket SANA 1 su bardağı ılık süt 1 yumurta (sarısı üzerine ) 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş 1 kaşık sana hamur işi Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra Teremyağ tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|