![]() |
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
1 paket (250 gr) Teremyağ
1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 3 adet yumurta 1 kase dövülmüş haşhaş 1 paket kabartma tozu 4 tatlı kasığı toz şeker Yeterince un ÜZERİ İÇİN: Çörekotu Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp, geri kalanını oda sıcaklığında yumuşamış Teremyağ yağı, yoğurt, kabartma tozu ve 1 tatlı kaşığı tozşeker ile iyice karıştıralım. Aldığı kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp, dinlendirelim. Dövülmüş haşhaşı, 1/2 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı kıyılmış ceviz içi ile karıştırıp, hazırlayalım. Hamurlardan birini dikdörtgen şeklinde açalım. Her tarafına haşhaşlı içten sürüp, 3 parmak genişliğinde rulo şeklinde katlayalım. 2 parmak genişliğinde yan yana kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serperek, orta ısılı fırında kızarıncaya kadar pişirelim. |
Haşhaşlı Rulo Çörek Tarifi
1 paket SANA
1 su bardağı ılık süt 1 yumurta (sarısı üzerine ) 1 paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un İçine sürmek için yağlı çekilmiş haşhaş 1 kaşık sana hamur işi Maya, ılık süt ve şeker içinde eritildikten sonra Teremyağ tuz ve yumurta akıyla bir süre karıştırılır. Üzerine azar azar elenmiş un ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Hamur biraz ele yapışan bir kıvamda olunca un eklenme bırakılır. Hamurdan bir avuç büyüklüğünde koparılır, tezgaha un serpilerek kare şeklinde açılır. Hamurun üzerine haşhaş sürülerek hamur rulo şeklinde katlanır. Kalan diğer hamurda aynı şekilde yapılarak yağlanmış fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra önceden ısıtılmamış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişen çöreklerimiz biraz soğuduktan sonra 3 parmak kalınlığında verev kestikten sonra servis yapalır |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.