Kremalı Muz Kızartması Tarifi |
10-29-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Muz Kızartması TarifiKremalı Muz Kızartması Tarifi 6 muz (kabukları soyulup, uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/3 su bardağı) toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 kahve kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı limon suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış) Yağı, kalın dipli bir tavada, orta ateşte kızdırınız Muzları tavaya koyup üstlerine şeker, tarçın, hindistancevizi ve limon suyunu serperek her yanlarını 2-3 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız Tavayı ateşten alıp içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, üstlerine kaşıkla kremayı koyup servis ediniz |
|