![]() |
Kremalı Muz Kızartması Tarifi
Kremalı Muz Kızartması Tarifi
6 muz (kabukları soyulup, uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/3 su bardağı) toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 kahve kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı limon suyu 125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış) Yağı, kalın dipli bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Muzları tavaya koyup üstlerine şeker, tarçın, hindistancevizi ve limon suyunu serperek her yanlarını 2-3 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız. Tavayı ateşten alıp içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, üstlerine kaşıkla kremayı koyup servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.