ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kremalı Muz Kızartması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1013434)

Prof. Dr. Sinsi 10-29-2012 09:30 AM

Kremalı Muz Kızartması Tarifi
 
Kremalı Muz Kızartması Tarifi

6 muz (kabukları soyulup, uzunlamasına ortadan ikiye kesilmiş)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (1/3 su bardağı) toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı hindistancevizi
1 tatlı kaşığı limon suyu
125 gr (1/2 su bardağı) krema (iyice çırpılmış)

Yağı, kalın dipli bir tavada, orta ateşte kızdırınız. Muzları tavaya koyup üstlerine şeker, tarçın, hindistancevizi ve limon suyunu serperek her yanlarını 2-3 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız.
Tavayı ateşten alıp içindekileri ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, üstlerine kaşıkla kremayı koyup servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.