Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
labneli, profiterol, tarifi

Labneli Profiterol Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Labneli Profiterol Tarifi



Labneli Profiterol Tarifi

hamur malzemesi
1su bardagı+1corba kasıgı un
1 bardak su
1 tutam tuz
60 gr margarin
4 yumurta

krema malzemesi
2 su bardagı süt
yarım su bardagı tozseker
3 kasık un
1 yumurta
1 paket vanilya
yarım paket pınar labne
125 gr margarin

sos malzemesi
1 paket beyaz cikolata
yarım paket pınar labne
pınar tatlı düşler çikolata sosu

hamur: 1 su bardagı suya 60 gr margarin konur kaynatılır yag tamamen eriyince 1 bardak+1kasık un 1 tutam tuz eklenir karısım bir top halini alıncaya kadar pişirilir ocagın altı kapatılırhamur biraz soguyunca teker teker eklemek üzere 4 yumurta sırayla eklenir5 dakika cırpılırhamur macun kıvamına gelmiş olmalıdırmacun kıvamına gelen hamur krema sırıngasına alınarak yaglanmıs tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkılır250 derece fırında nyaklasık 15-20 dakhafif kızarana kadar pişirilirpişen toplar tepsiden kaldırılır sogumaya bırakılır
krema yapılışı : 2 bardak süt 1 yumurta 3 kasık un yarım su bardagı seker mikserle iyice cırpılır karısım ocaga konurkoyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıstırılarak pişirilirocagın altı kapatılır ve içine 125gr margarin 1 paket vanilya konuryag içinde kendi kendine eridikten sonra mikserle iyice cırpılırkarısım tam soguduktan sonra yarım paket pınar labne karısıma eklenir cırpılır buzdolabında biraz sogumaya bırakılır
sosun yapılısı: 1 paket beyaz cikolata benmari usulu eritilireriyen çikolata karısımına yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır
sunumu : yapılan krema, krema sırıngasına konur pişen topların içi kremayla doldurulur1 paket beyaz çikolata benmari usulu eritilireriyen çikolataya yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanıriçi dolan toplardan 4 tane bir tabaga konur üzerine pınar tatlı düşler çikolata sosu sıkılır ve onunda üzerine 1 kasık hazırladıgımız beyaz cikolatalı ve labneli sos ekleniren üzerine 1 parca çilek konarak soguk olarak servis edilirarzu edilirse pınar çikolata sosu yerine kendimizin yapacagı bir cikolata sosuda tercih edilebilir ancak pınar çikolata sosunun kıvamı cok iyi o yüzden bunu tercih ediyorumgerçekten şahane bir profiterol oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.