![]() |
Labneli Profiterol Tarifi
Labneli Profiterol Tarifi
hamur malzemesi 1su bardagı+1corba kasıgı un 1 bardak su 1 tutam tuz 60 gr margarin 4 yumurta krema malzemesi 2 su bardagı süt yarım su bardagı tozseker 3 kasık un 1 yumurta 1 paket vanilya yarım paket pınar labne 125 gr margarin sos malzemesi 1 paket beyaz cikolata yarım paket pınar labne pınar tatlı düşler çikolata sosu hamur: 1 su bardagı suya 60 gr margarin konur kaynatılır yag tamamen eriyince 1 bardak+1kasık un 1 tutam tuz eklenir karısım bir top halini alıncaya kadar pişirilir ocagın altı kapatılır.hamur biraz soguyunca teker teker eklemek üzere 4 yumurta sırayla eklenir.5 dakika cırpılır.hamur macun kıvamına gelmiş olmalıdır.macun kıvamına gelen hamur krema sırıngasına alınarak yaglanmıs tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar sıkılır.250 derece fırında nyaklasık 15-20 dak.hafif kızarana kadar pişirilir.pişen toplar tepsiden kaldırılır sogumaya bırakılır. krema yapılışı : 2 bardak süt 1 yumurta 3 kasık un yarım su bardagı seker mikserle iyice cırpılır karısım ocaga konur.koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıstırılarak pişirilir.ocagın altı kapatılır ve içine 125gr margarin 1 paket vanilya konur.yag içinde kendi kendine eridikten sonra mikserle iyice cırpılır.karısım tam soguduktan sonra yarım paket pınar labne karısıma eklenir cırpılır buzdolabında biraz sogumaya bırakılır. sosun yapılısı: 1 paket beyaz cikolata benmari usulu eritilir.eriyen çikolata karısımına yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır. sunumu : yapılan krema, krema sırıngasına konur pişen topların içi kremayla doldurulur.1 paket beyaz çikolata benmari usulu eritilir.eriyen çikolataya yarım paket pınar labne eklenir iyice karısmaları saglanır.içi dolan toplardan 4 tane bir tabaga konur üzerine pınar tatlı düşler çikolata sosu sıkılır ve onunda üzerine 1 kasık hazırladıgımız beyaz cikolatalı ve labneli sos eklenir.en üzerine 1 parca çilek konarak soguk olarak servis edilir.arzu edilirse pınar çikolata sosu yerine kendimizin yapacagı bir cikolata sosuda tercih edilebilir ancak pınar çikolata sosunun kıvamı cok iyi o yüzden bunu tercih ediyorum.gerçekten şahane bir profiterol oluyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.