Kesme Muhallebi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kesme Muhallebi TarifiKesme Muhallebi Tarifi 5 su bardağı süt 2 çay bardağı pirinç unu 2 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta Süt, şeker ve pirinç unu orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar pişirlir Ateşten alınır vanilya katılır, karıştırılır 15-20 dakika ara ara karıştırarak soğuması sağlanır Sonra yumurtalar kırılır, karıştırılır Uygun büyüklükte Borcam yağlanır Yumurtalı muhallebi 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökülür Önceden ısıtılmış 180 derece frında pembeleşene kadar pişirilir Sonra baklava biçimi kesilerek servise sunulur
|
|
|
|