10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Makarnalar &Amp; Soslar
Zeytinyağ ve sarmısaklı spaghetti
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
644 kalori Malzemeler:- 1er adet kırmızı ve yeşil sivri biber
- 4 - 6 diş sarmısak
- 1 demet maydanoz
- 400 gr
spaghetti
- 100 ml
zeytinyağı
- 60 gr
parmesan
- tuz
Hazırlanışı:
Biberleri uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın Küçük küp doğrayın
Sarmısakları hafif tuz ilavesiyle dövün
Maydanoz yapraklarını yıkayıp ince kıyın
Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın
Küp doğradığınız biberleri ve dövdüğünüz sarmısakları kızgın yağda kavurun İsterseniz biraz tuz serpip ateşten alın
Parmesan peynirinin yarısını ince, yarısını iri rendeleyin
Makarnanın 100 ml haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün
Önceden ısıtılmış büyük bir kasede makarna, ayırdığınız haşlama suyu, biberli yağ, maydanoz ve ince rendelenmiş peyniri karıştırın
Makarnanın üstüne iri rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın
Krema soslu makarna
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
634 kalori Malzemeler:- 1 demet yeşil soğan
- 30 gr
tereyağı
- 20 gr
toz şeker
- 500 ml
domates püresi
- 150 ml
sebze suyu
- 400 gr
makarna
- 150 gr
domates
- 150 ml
krema
- 25 gr
ince halka doğranmış frenk soğanı
- 40 gr
parmesan peyniri rendesi
- tuz
- pul biber
Hazırlanışı:
Yeşil soğanları temizleyin Beyaz ve açık yeşil kısımlarını çok küçük küp doğrayın Tereyağında şeffaf oluncaya kadar kavurduktan sonra üzerine şeker serpin Açık kahverengi oluncaya kadar karıştırarak karamelize edin Domates püresini ve sebze suyunu ekleyin, üstü açık 10 dakika kaynatın
Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın Domatesi 30 saniye kaynar suda bekletin Soğuk sudan geçirip kabuğunu soyun Dörde bölerek, çekirdeklerini çıkartın ve küp doğrayın Sosa kremayı ekleyin Tuz, pul biber ile tatlandırın Küp domatesleri ekleyin
Makarnayı süzdükten sonra sos ile karıştırın Üstüne frenk soğanını ve parmesan rendesi serpip servis yapın
Sebzeli Makarna
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
523 kalori Malzemeler:- 150 gr
havuç
- 150 gr
pırasa
- 150 gr
sap kereviz
- 200 gr
soğan
- 1-2 yeşil sivri biber
- 2 diş sarmısak
- 60 ml
zeytinyağı
- 15 gr
salça
- 100 ml
sebze suyu
- 400 gr
makarna
- 15 gr
şeker
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın
Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın
Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin Çekirdeklerini çıkartın
Tavaya zeytinyağını koyun Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun
Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın
Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın
Somonlu kelebek makarna
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
633 kalori Malzemeler:- 100 gr
arpacık soğanı
- 2 diş sarmısak
- 40 gr
top karabiber
- 100 gr
füme somon (dilimlenmiş)
- 30 ml
Zeytinyağı
- 100 ml
votka
- 250 ml
krema
- 1 paket kelebek makarna
- 20 gr
tereyağı
- 40 gr
krem peynir
- 1/2 demet dereotu
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın
Top biberleri havanda irice dövün Somonu ince şerit doğrayın
Yağı bir tavada kızdırın Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun
80 ml votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın Tuz serpin
Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın 50 ml haşlama suyundan saklayın
Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın
Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın
Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz
|
|
|