![]() |
Makarnalar &Amp; Soslar
Zeytinyağ ve sarmısaklı spaghetti
. Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 644 kalori Malzemeler:
Biberleri uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Küçük küp doğrayın. Sarmısakları hafif tuz ilavesiyle dövün. Maydanoz yapraklarını yıkayıp ince kıyın. Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Küp doğradığınız biberleri ve dövdüğünüz sarmısakları kızgın yağda kavurun. İsterseniz biraz tuz serpip ateşten alın. Parmesan peynirinin yarısını ince, yarısını iri rendeleyin. Makarnanın 100 ml. haşlama suyundan ayırıp makarnayı süzün. Önceden ısıtılmış büyük bir kasede makarna, ayırdığınız haşlama suyu, biberli yağ, maydanoz ve ince rendelenmiş peyniri karıştırın. Makarnanın üstüne iri rendelenmiş parmesan peynirini serpip servis yapın. Krema soslu makarna . Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 634 kalori Malzemeler:
Yeşil soğanları temizleyin. Beyaz ve açık yeşil kısımlarını çok küçük küp doğrayın. Tereyağında şeffaf oluncaya kadar kavurduktan sonra üzerine şeker serpin. Açık kahverengi oluncaya kadar karıştırarak karamelize edin. Domates püresini ve sebze suyunu ekleyin, üstü açık 10 dakika kaynatın. Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Domatesi 30 saniye kaynar suda bekletin. Soğuk sudan geçirip kabuğunu soyun. Dörde bölerek, çekirdeklerini çıkartın ve küp doğrayın. Sosa kremayı ekleyin. Tuz, pul biber ile tatlandırın. Küp domatesleri ekleyin. Makarnayı süzdükten sonra sos ile karıştırın. Üstüne frenk soğanını ve parmesan rendesi serpip servis yapın. Sebzeli Makarna . Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik 523 kalori Malzemeler:
Havuç, pırasa, kereviz ve soğanı temizleyip küçük küp doğrayın. Havuç ve pırasayı kaynar tuzlu suda 1 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzülmeye bırakın. Sivribiberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkartın. Tavaya zeytinyağını koyun. Temizlenmiş ikiye kesilmiş biberleri ve sarmısakları küp doğrayıp zeytinyağında kavurun. Tavaya havuç, kerevizler, pırasa, soğan ve salçayı ekleyip kısa bir süre daha kavurun. Sebze suyunu ilave ettikten sonra tencerenin üstü açık olarak 10 dakika kaynatın. Makarnayı pakette önerilen şekilde haşlayın. Sosu tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Makarnayı süzüp sosla karıştırdıktan sonra servis yapın. Somonlu kelebek makarna . Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik 633 kalori Malzemeler:
Soğanları küp, sarmısakları ince doğrayın. Top biberleri havanda irice dövün. Somonu ince şerit doğrayın. Yağı bir tavada kızdırın. Sarmısak ve soğanı orta ateşte renkleri değişmeyecek şekilde 3 dakika kavurun. 80 ml. votkayı tavaya ekleyin ve yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Kremayı ekleyip 6 dakika daha kaynatın. Tuz serpin. Makarnayı haşlayıp süzülmeye bırakın. 50 ml. haşlama suyundan saklayın. Bir tavaya tereyağı, makarna, makarnanın haşlama suyunu koyun. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Somon, kremalı sos, biber taneleri ve kalan votkayı makarnaya ekleyin. Makarnayı yanında krem peynir ve dereotuyla servis yapın. Aynı tarifi isterseniz palamut füme ya da haşlanmış karidesle de yapmanız mümkün. Votkayı isterseniz kullanmayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.