Hamur İşleri |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriÇok sevdigim bi tarif,mutlaka deneyin PEYNİRLİ KURU POĞAÇA Malzemeler : 2 bardak un 5 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurta sarısı 1 adet yumurta akı 1/2 demet maydanoz 150 gr beyaz peynir Tuz Hazırlanışı : Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarılarını, margarini, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edin ve bunları hamur yapın Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlayın, 30 santim kadar uzattıktan sonra bunu 8 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçayı önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra içi hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın Üzerine hafif nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin Yarım saat sonra bunları teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlayın ve her unlanmış hamurun üstüne avuçla bastırarak bunlara aşağı yukarı bir çay bardağı çapında yuvarlak şekil verin Sonra ortalarına çatalla ezilmiş ve içine 1 yumurta akı ve kıyılmış maydanoz katılmış beyaz peynir koyun ve hamurların bir uçlarını içlerin üzerine kapayın, diğer uçlarıyla birleştirin ve iki ucun üstlerini hafifçe bastırarak hamurların her iki uçlarını birbirlerine yapıştırın Sonra da bunları içi hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin Hamurların üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürdükten sonra orta kuvvetteki fırında 30 dakika pişirin ve tabağa alarak servis yapın |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriPogaca Pogaca malzemeler: 1 kucuk margarin(125 gr) yumusatilacak 3 ymurta 1 cay bardagi siviyag 1 su bardagi yogurt 5 su bardagi un 1 paket baking powder kucuk kalip peynir maydanoz tuz unun ortasini acip malzemeleri koyun, iyice yogurun hamurdan parcalar alip yuvarlatin ortasina peynir ve maydanoz karisimi koyun |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriPizza MALZEMELER 1 adet yumurta 1 çay fincanı süt 12 çorba kaşığı un 125 gr erimiş margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu kırmızı biber kekik tuz üst malzemesi : YASAK KELIME peynir (ya da beyaz peynir) sivri biber, doğranmış domates, doğranmış sosis, doğranmış kırmızı biber maydanoz kekik HAZIRLANIŞI Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirinyanlız rendelenmiş YASAK KELIMEı pişmeye yakın koyun sonra yanıyor kıtır oluyor |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriSEBZELI MANTI 3 Adet Yufka 1 Kabak 1 Havuc 250 grKiyma Kuru Sogan Kirmizi Biber-Tuz Sarimsak-Yogurt-Salca Aliminyum Folyo Üc yufka üstüste yayilirKabak ve havuc rendelenir,suyu atilir, yufkalarin üzerine yayilirSogan ve kiyma cig olarak bu harcin üzerine ilave edilirSikica rulo yapilir Iki parcaya bölerek aliminyum folyoya sarilir Kenarlari kapatilir Kaynar suda folyo ile beraber 20 dakika haslanir Haslaninca folyo soyulur, manti dilim dilim kesilip tabaga dizilir Baska bir kapta yag-salca ve biber eritilir, dilimlerin üzerine sarimsakli yogurt ve sos eklenir |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriSAÇAKLI MANTI malzemeler: (6 kişilik) 2 su bardagı un 1 adet yumurta 1 adet tavuk gögsü (haslanmıs) 2 çorba kasıgı margarin 6 su bardagı su 1 adet tavuk suyu tableti 2 su bardagı yogurt 4 diş sarımsak 1 tatlı kasıgı kırmızı biber tuz,karabiber yapılışı: geniş bir kaba aldıgımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım azar azar su ilave ederek kulak memesi yumusaklıgında hamur elde edelim hamuru 15 dakika dinlendirelim bu arad önceden haslanmıs tavuk gögsünü kemiklerinden ayıralım hamurdan yumurta iriliginde bezeler yapalım bezeleri unlu bir zeminde mantı yufkası kalınlıgında açalım arada bir ters yüz ederek 15 dakika kuruması için bekletelim yufkaları tek tek gevsekce oklavaya saralım oklavayı dikkatlice çekip çıkaralım yufkayı 1 parmak eninde keselim fırın tepsisini 1 çorba kasıgı margarin ile yaglayalım şerit halinde gelen parçaları tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmıs orta ısılı fırında seritlerin üzeri pembelesene dek pişirelim ara sıra tepsiyi fırından alıp seritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim tavuk gögsünü hasladıgımız tencereye 6 su bardagı su ilave edelim bir kaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim tuzunu ve karabiberini ayarlayalım pişemn şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim tavuk gögsünü küçük küçük dograyıp seritlerin üzerine serpelim tekrar fırına sürelim 20 dakika pişirelim tepsiyi fırından alalım üzerina sarmısakyogurt ve kırmızı biberli margarini gezdirelim AFİYET OLSUN [IMG]http://www**********com/images/smiles/smilegif[/IMG] |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriMalzemeler : • 2 Su Bardağı Un • 2 Çay Kaşığı Tuz • 3 gr Kuru Maya • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker • 1/4 Su Bardağı Ilık Su • 150 gr Yoğurt • 450 gr Domates • 1 Orta Boy Soğan • 250 gr Kıyma • 1 demet Maydanoz • 5 Diş sarmısak • 5 Adet Sivribiber • Karabiber Hazırlanışı : Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın Sarmısağı dövün Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin Limonu 8e bölün Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın Unu eleyin 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın Unun ortasını havuz biçiminde açın Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın Bu arada harcı hazırlayın Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriGÖZLEME Süre 40 dk Kaç Kişilik 2 Malzemeler 500 gr ıspanak 2 Adet yufka 1 Adet soğan 1 Yemek kaşığı margarin 100 gr beyaz peynir Hazırlanışı Ispanak ve soğanı ayıklayıp, yıkayın Ispanağı ince ince, soğanı ise küp şeklinde doğrayın Soğanı 1 yemek kaşığı margarinde kavurun Daha sonra ıspanağı katıp, kavurmaya devam edin Son olarak peyniri katın ve ateşten alın Diğer tarafta yufkaları açın Her birinin ortasına hazırladığınız içi koyun Kenarlarından dörde katlayıp, kare şeklini verin Hazırladığınız gözlemeyi sacda yakmadan pişirin Sıcak olarak servis yapın NOT : Malzemeyi çoğaltarak kişi sayısını arttırabilirsiniz AFIYET OLSUN!!! |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriCevizli Ay Çöreği Malzemeler 4 buçuk su bardağı un 1 çorba kaşığı kuru pakmaya yarım su bardağı ılık süt veya su 2 adet yumurta yarım çay kaşığı tuz 100 gram margarin 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) 1buçuk kahve fincanı toz şeker iç malzemeleri : 4 su bardağı ince çekilmiş fındık veya badem (500 gr) 2 buçuk su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz 2 tatlı kaşığı kakao yarım çay kaşığı tarçın 2 adet yumurta beyazı Yapılışı Maya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk kadar bekleyin Diğer malzemeleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk Bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın ve önceden hazırlanmış iç malzemelerini bu hamurla sarın ve ay şeklini verin Yağlanmış tepsiye dizerek 25-30 dk dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 200 °C' de 15-20 dk pişirin iç Malzemenin Hazırlanışı: Bir kabın içerisine tüm iç malzemelerini koyarak, karıştırın istediğiniz sertlikte değilse un ilave edebilirsiniz Afiyet Olsun |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriEV EKMEĞİ Malzemeler 600 gram un 2 çay kaşığı toz şeker 1/2 paket yaş maya 1 su bardağından biraz az süt 20 gram erimiş ve soğumuş tereyağı ılık su tuz Yapılışı ılık su içinde toz şekeri eritin Bu suyun içine yaş mayayı elinizle ufalayarak katın 15 dakika kadar sonra köpürecektir Unu eleyin içine tuz, ılık su, ılık süt, tereyağı katın ve iyice yoğurun Son olarak mayalı şekeri de ekleyin Tekrar iyice yoğurun Hamur düzgün bir kıvama gelince top haline getirin ve üzerine ıslak bir bez örterek 1 saat dinlendirin Hamur iki misline yakın kabaracaktır Kabarmış hamuru tekrar yoğurun 8 parçaya ayırın Parçaları sandviç ekmeği şekline getirin Üzerine bıçakla bir çizik atın Yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla dizin Bu şekilde de hamurun 15 dakika kadar dinlendirin Daha önce 200 dereceye ayarlanmış fırına sürün 45 dakika kadar fırında tutun Piştikten sonra ekmeğiniz hazırdır ılık şekilde servis yapabilirsiniz |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleri:Pingouin02: lahmacunu anneme denetcem:Pingouin02: |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriBen hamurunun yumuşacık olmasını ve güzel kabarmasını çok sevdim Normal tarife göre böreğin altı üst kısmından daha kalın oluyor Bunu önlemek için hamuru açarken ortasını daha kalın bırakıp kenarları inceltebilirsiniz Tarif Dr Oetker'e ait Patatesli Börek: Malzemeler: Hamur: 4 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Instant Maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 3,5 çay bardağı ılık su İç malzeme: 2 adet orta boy patates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı nane 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi 50 g margarin Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanması: Unu eleyip maya ile karıştırın Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin Patatesleri haşlayıp rendeleyin Tuz, pul biber, nane ve peynir rendesini ekleyip karıştırın Hamuru 10 eşit parçaya bölün Her birini 2-3 mm kalınlığında açın, üzerlerine margarin sürün, iç malzeme koyun ve bohça şeklinde kapatın Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün 20 dakika bekletip 180 o C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin AFİYET OLSUN [IMG]http://www**********com/images/smiles/b5gif[/IMG] [IMG]http://www**********com/images/smiles/b5gif[/IMG] |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriISPANAKLI BÖREK Malzemeler: 1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları) 250 gr Kıyma 1 Adet Soğan 6 Adet Yufka 2 Su Bardağı Süt 100 gr Margarin 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Fincan Sıvı Yağ 2 Çorba Kaşığı Un Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Soğanı ince ince doğrayın Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın Yumuşayana dek kavurun Tuzu ve karabiberi ilave edin Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için) Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin AFIYET OLSUN |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriKIYMALI BURMA BÖREK Malzemeler: 5 yaprak yufka Yarım paket margarin veya tereyağı 300 gr orta yağlı kıyma 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 adet orta boy soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biber Üzeri için: 2 yemek kaşığı katı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın Yufkanın ortasına sürün Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin Tam ortasına kıyma harcını doldurun Yağlı yoğurttan fırça ile sürün Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın Elinizle büzerek çıkarın Fırın kabına döndürerek döşeyin Üzerine yumurta sarısı sürün Sıvı yağı gezdirip fırına verin AFIYET OLSUN |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriPUF BÖREGI Malzemeler: 250 Gr Un 1 Adet Yumurta 1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1/2 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Su 100 Gr Beyaz Peynir Maydanoz Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı HAZIRLANIŞI : Unun ortasını açınİçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyunKabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirinÜzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin İçi için peyniri elinizle ufalayınDilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyinDinlenen hamuru altı eşit parçaya bölünBu parçaları tabak büyüklüğünde açınAralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyunÜçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyunYufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatınKenarlarını elinizle bastırınBıçak yardımıyla üçgen parçalar kesinÜçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırınDiğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayınBol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın AFIYET OLSUN |
Hamur İşleri |
10-28-2012 | #15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamur İşleriSÜT BÖREGI Malzemeler: 5 Adet Yumurta Yarım Su Bardağı Mısırözü Yağı 25 Su Bardağı Süt 200 gr Kıyma 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin Aldığı Kadar Un Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralım Üzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralım Yumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelim Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım Hamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalım Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim Unlanmış bir zeminde bezeleri, üzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde açalım Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerine serelim Kuruması için yarım saat bekletelim Fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayalım Bir yufkayı buruşturarak serelim Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürelim İkinci yufkayı serelim Tekrar yağ sürelim Üçüncü yufkayı da serelim Tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim Kıymayı yağla birlikte kavuralım Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek, karıştıralım Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı üçüncü yufkanın üzerine döşeyelim Yufkaların tümünü buruşturalım En son yufkanın üzerine firça ile yağ sürelim Kare dilimler keselim Önceden ısıttığımız fırında böreği altı ve üstü kızarana dek pişirelim Fırından çıkarıp iki buçuk su bardağı kaynar sütü böreğin her tarafına dökelim Böreği, sütünü emene dek fırında tutalım Ilındıktan sonra servis yapalım AFIYET OLSUN |
|