ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Hamur İşleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1010562)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:32 AM

Hamur İşleri
 
Çok sevdigim bi tarif,mutlaka deneyin

PEYNİRLİ KURU POĞAÇA

Malzemeler :

2 bardak un

5 çorba kaşığı margarin

2 adet yumurta sarısı

1 adet yumurta akı

1/2 demet maydanoz

150 gr. beyaz peynir

Tuz

Hazırlanışı :

Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarılarını, margarini, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edin ve bunları hamur yapın.

Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlayın, 30 santim kadar uzattıktan sonra bunu 8 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçayı önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra içi hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın. Üzerine hafif nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin.

Yarım saat sonra bunları teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlayın ve her unlanmış hamurun üstüne avuçla bastırarak bunlara aşağı yukarı bir çay bardağı çapında yuvarlak şekil verin. Sonra ortalarına çatalla ezilmiş ve içine 1 yumurta akı ve kıyılmış maydanoz katılmış beyaz peynir koyun ve hamurların bir uçlarını içlerin üzerine kapayın, diğer uçlarıyla birleştirin ve iki ucun üstlerini hafifçe bastırarak hamurların her iki uçlarını birbirlerine yapıştırın. Sonra da bunları içi hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürdükten sonra orta kuvvetteki fırında 30 dakika pişirin ve tabağa alarak servis yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:33 AM

Hamur İşleri
 
Pogaca
Pogaca
malzemeler:
1 kucuk margarin(125 gr.) yumusatilacak
3 ymurta
1 cay bardagi siviyag
1 su bardagi yogurt
5 su bardagi un
1 paket baking powder
kucuk kalip peynir
maydanoz
tuz

unun ortasini acip malzemeleri koyun,
iyice yogurun.
hamurdan parcalar alip yuvarlatin
ortasina peynir ve maydanoz karisimi koyun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:33 AM

Hamur İşleri
 
Pizza

MALZEMELER
1 adet yumurta
1 çay fincanı süt
12 çorba kaşığı un
125 gr erimiş margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
kırmızı biber
kekik
tuz

üst malzemesi :

YASAK KELIME peynir (ya da beyaz peynir)
sivri biber, doğranmış
domates, doğranmış
sosis, doğranmış
kırmızı biber
maydanoz
kekik

HAZIRLANIŞI
Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın. Biraz yağ eritip payreks bir kabı yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir parça ayırıp, kalanı payrekse döşeyin. Tüm malzemeleri doğranmış halde hamurun üzerine yayın, en üste de, kalan hamuru kafes şekline sokup örtün. Fırına vermeden önce, bir çay fincanı sütle bir yumurtayı çırpıp üzerine dökün, orta hararette 25-30 dakika kadar pişirin.yanlız rendelenmiş YASAK KELIMEı pişmeye yakın koyun sonra yanıyor kıtır oluyor

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:33 AM

Hamur İşleri
 
SEBZELI MANTI
3 Adet Yufka
1 Kabak
1 Havuc
250 gr.Kiyma
Kuru Sogan
Kirmizi Biber-Tuz
Sarimsak-Yogurt-Salca
Aliminyum Folyo

Üc yufka üstüste yayilir.Kabak ve havuc rendelenir,suyu atilir, yufkalarin üzerine yayilir.Sogan ve kiyma cig olarak bu harcin üzerine ilave edilir.Sikica rulo yapilir. Iki parcaya bölerek aliminyum folyoya sarilir. Kenarlari kapatilir. Kaynar suda folyo ile beraber 20 dakika haslanir. Haslaninca folyo soyulur, manti dilim dilim kesilip tabaga dizilir. Baska bir kapta yag-salca ve biber eritilir, dilimlerin üzerine sarimsakli yogurt ve sos eklenir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:33 AM

Hamur İşleri
 
SAÇAKLI MANTI
malzemeler:
(6 kişilik)
2 su bardagı un
1 adet yumurta
1 adet tavuk gögsü (haslanmıs)
2 çorba kasıgı margarin
6 su bardagı su
1 adet tavuk suyu tableti
2 su bardagı yogurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kasıgı kırmızı biber
tuz,karabiber

yapılışı:
geniş bir kaba aldıgımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım azar azar su ilave ederek kulak memesi yumusaklıgında hamur elde edelim hamuru 15 dakika dinlendirelim bu arad önceden haslanmıs tavuk gögsünü kemiklerinden ayıralım hamurdan yumurta iriliginde bezeler yapalım bezeleri unlu bir zeminde mantı yufkası kalınlıgında açalım arada bir ters yüz ederek 15 dakika kuruması için bekletelim yufkaları tek tek gevsekce oklavaya saralım oklavayı dikkatlice çekip çıkaralım yufkayı 1 parmak eninde keselim fırın tepsisini 1 çorba kasıgı margarin ile yaglayalım şerit halinde gelen parçaları tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmıs orta ısılı fırında seritlerin üzeri pembelesene dek pişirelim ara sıra tepsiyi fırından alıp seritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim tavuk gögsünü hasladıgımız tencereye 6 su bardagı su ilave edelim bir kaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim tuzunu ve karabiberini ayarlayalım pişemn şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim tavuk gögsünü küçük küçük dograyıp seritlerin üzerine serpelim tekrar fırına sürelim 20 dakika pişirelim tepsiyi fırından alalım üzerina sarmısakyogurt ve kırmızı biberli margarini gezdirelim

AFİYET OLSUN [IMG]http://www.**********.com/images/smiles/smile.gif[/IMG]

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:33 AM

Hamur İşleri
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Malzemeler :
• 2 Su Bardağı Un
• 2 Çay Kaşığı Tuz
• 3 gr Kuru Maya
• 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
• 1/4 Su Bardağı Ilık Su
• 150 gr Yoğurt
• 450 gr Domates
• 1 Orta Boy Soğan
• 250 gr Kıyma
• 1 demet Maydanoz
• 5 Diş sarmısak
• 5 Adet Sivribiber
• Karabiber

Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın.

Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:33 AM

Hamur İşleri
 
GÖZLEME

Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 2

Malzemeler

500 gr ıspanak
2 Adet yufka
1 Adet soğan
1 Yemek kaşığı margarin
100 gr beyaz peynir

Hazırlanışı

Ispanak ve soğanı ayıklayıp, yıkayın.
Ispanağı ince ince, soğanı ise küp şeklinde doğrayın.
Soğanı 1 yemek kaşığı margarinde kavurun.
Daha sonra ıspanağı katıp, kavurmaya devam edin.
Son olarak peyniri katın ve ateşten alın.
Diğer tarafta yufkaları açın.
Her birinin ortasına hazırladığınız içi koyun.
Kenarlarından dörde katlayıp, kare şeklini verin.
Hazırladığınız gözlemeyi sacda yakmadan pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
NOT : Malzemeyi çoğaltarak kişi sayısını arttırabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!!!

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Hamur İşleri
 
Cevizli Ay Çöreği

Malzemeler

4 buçuk su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru pakmaya
yarım su bardağı ılık süt veya su
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
100 gram margarin
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
1buçuk kahve fincanı toz şeker
iç malzemeleri :
4 su bardağı ince çekilmiş fındık
veya badem (500 gr)
2 buçuk su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
2 tatlı kaşığı kakao
yarım çay kaşığı tarçın
2 adet yumurta beyazı

Yapılışı
Maya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk. kadar bekleyin. Diğer malzemeleri de mayalı una karıştırarak yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Üzerlerini örtüp sıcak bir yerde 20-25 dk. Bekledikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile avuç içi büyüklüğünde açın ve önceden hazırlanmış iç malzemelerini bu hamurla sarın ve ay şeklini verin. Yağlanmış tepsiye dizerek 25-30 dk dinlendirin, üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında 200 °C' de 15-20 dk. pişirin.

iç Malzemenin Hazırlanışı:
Bir kabın içerisine tüm iç malzemelerini koyarak, karıştırın. istediğiniz sertlikte değilse un ilave edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Hamur İşleri
 
EV EKMEĞİ

Malzemeler

600 gram un
2 çay kaşığı toz şeker
1/2 paket yaş maya
1 su bardağından biraz az süt
20 gram erimiş ve soğumuş tereyağı
ılık su
tuz

Yapılışı
ılık su içinde toz şekeri eritin. Bu suyun içine yaş mayayı elinizle ufalayarak katın. 15 dakika kadar sonra köpürecektir.

Unu eleyin. içine tuz, ılık su, ılık süt, tereyağı katın ve iyice yoğurun. Son olarak mayalı şekeri de ekleyin. Tekrar iyice yoğurun. Hamur düzgün bir kıvama gelince top haline getirin ve üzerine ıslak bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Hamur iki misline yakın kabaracaktır.

Kabarmış hamuru tekrar yoğurun. 8 parçaya ayırın. Parçaları sandviç ekmeği şekline getirin. Üzerine bıçakla bir çizik atın. Yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla dizin. Bu şekilde de hamurun 15 dakika kadar dinlendirin.

Daha önce 200 dereceye ayarlanmış fırına sürün. 45 dakika kadar fırında tutun. Piştikten sonra ekmeğiniz hazırdır. ılık şekilde servis yapabilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Hamur İşleri
 
:Pingouin02: lahmacunu anneme denetcem:Pingouin02:

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Hamur İşleri
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


Ben hamurunun yumuşacık olmasını ve güzel kabarmasını çok sevdim. Normal tarife göre böreğin altı üst kısmından daha kalın oluyor. Bunu önlemek için hamuru açarken ortasını daha kalın bırakıp kenarları inceltebilirsiniz.
Tarif Dr. Oetker'e ait.

Patatesli Börek:

Malzemeler:

Hamur:

4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 çay bardağı ılık su
İç malzeme:

2 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı nane
1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
50 g margarin

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Hazırlanması:

Unu eleyip maya ile karıştırın.
Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp 40 dakika bekletin.
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Tuz, pul biber, nane ve peynir rendesini ekleyip karıştırın.
Hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini 2-3 mm kalınlığında açın, üzerlerine margarin sürün, iç malzeme koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün.
20 dakika bekletip 180 o C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN [IMG]http://www.**********.com/images/smiles/b5.gif[/IMG] [IMG]http://www.**********.com/images/smiles/b5.gif[/IMG]

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Hamur İşleri
 


ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler:

1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları)
250 gr Kıyma
1 Adet Soğan
6 Adet Yufka
2 Su Bardağı Süt
100 gr Margarin
1 Adet Yumurtanın Sarısı
1 Fincan Sıvı Yağ
2 Çorba Kaşığı Un
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI :

Soğanı ince ince doğrayın. Tencereye aldığınız sıvı yağ içinde soğanları pembeleşene dek kavurun. Daha sonra kıymayı da ekleyerek pişirin. Ayıklanıp yıkanmış ıspanakları küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Yumuşayana dek kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edin.
Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkanın üzerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Üzerine koyacağınız her iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Yufkanın iki ucunu hafifçe içe çevirerek yufkayı rulo halinde sarın ve dilediğiniz uzunlukta kesin.
Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısını ruloların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında iyice kızarana dek pişirin.
AFIYET OLSUN

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:34 AM

Hamur İşleri
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


KIYMALI BURMA BÖREK

Malzemeler:

5 yaprak yufka
Yarım paket margarin veya tereyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 adet orta boy soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı katı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI :

Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun. Yarım paket margarinin yarısını da eritip yoğurt ile karıştırın. Yufkanın ortasına sürün. Her bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Tam ortasına kıyma harcını doldurun.
Yağlı yoğurttan fırça ile sürün. Oklavayı geniş kısımdan sararak dolayın. Elinizle büzerek çıkarın. Fırın kabına döndürerek döşeyin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Sıvı yağı gezdirip fırına verin
AFIYET OLSUN...

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:35 AM

Hamur İşleri
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


PUF BÖREGI

Malzemeler:

250 Gr Un
1 Adet Yumurta
1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Paket Kabartma Tozu
1 Su Bardağı Su
100 Gr Beyaz Peynir
Maydanoz
Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı

HAZIRLANIŞI :

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.
İçi için peyniri elinizle ufalayın.Dilediğiniz miktarda maydanozu ince ince kıyarak peynire ekleyin.Dinlenen hamuru altı eşit parçaya bölün.Bu parçaları tabak büyüklüğünde açın.Aralarını yağlayarak üçer üçer üst üste koyun.Üçlü parçalardan birini alıp oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyun.Yufkanın kalan yarısını peynirli harcın üzerine kapatın.Kenarlarını elinizle bastırın.Bıçak yardımıyla üçgen parçalar kesin.Üçgenlerin açık kısımlarını tekrar elinizle bastırın.Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayın.Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın.
AFIYET OLSUN

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 04:35 AM

Hamur İşleri
 


http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg


SÜT BÖREGI

Malzemeler:

5 Adet Yumurta
Yarım Su Bardağı Mısırözü Yağı
2.5 Su Bardağı Süt
200 gr Kıyma
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
Aldığı Kadar Un
Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI :

Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralım. Üzerine bir tutam tuz serperek, karıştıralım. Yumurtaların alabildiği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan 10 adet eşit beze hazırlayalım. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirelim.
Unlanmış bir zeminde bezeleri, üzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerine serelim. Kuruması için yarım saat bekletelim. Fırın tepsisini sıvı yağla hafifçe yağlayalım. Bir yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine bir fırça yardımıyla yağ sürelim. İkinci yufkayı serelim. Tekrar yağ sürelim. Üçüncü yufkayı da serelim.
Tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim. Kıymayı yağla birlikte kavuralım. Tuzu, karabiberi ve ince kıyılmış maydanozu ilave ederek, karıştıralım. Hazırladığımız kıymalı karışımı ve yağı üçüncü yufkanın üzerine döşeyelim. Yufkaların tümünü buruşturalım. En son yufkanın üzerine firça ile yağ sürelim. Kare dilimler keselim.
Önceden ısıttığımız fırında böreği altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Fırından çıkarıp iki buçuk su bardağı kaynar sütü böreğin her tarafına dökelim. Böreği, sütünü emene dek fırında tutalım. Ilındıktan sonra servis yapalım.
AFIYET OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.