![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriÇok sevdigim bi tarif,mutlaka deneyin PEYNİRLİ KURU POĞAÇA Malzemeler : 2 bardak un 5 çorba kaşığı margarin 2 adet yumurta sarısı 1 adet yumurta akı 1/2 demet maydanoz 150 gr ![]() Tuz Hazırlanışı : Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarılarını, margarini, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edin ve bunları hamur yapın ![]() Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlayın, 30 santim kadar uzattıktan sonra bunu 8 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçayı önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra içi hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın ![]() ![]() Yarım saat sonra bunları teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlayın ve her unlanmış hamurun üstüne avuçla bastırarak bunlara aşağı yukarı bir çay bardağı çapında yuvarlak şekil verin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriPogaca Pogaca malzemeler: 1 kucuk margarin(125 gr ![]() 3 ymurta 1 cay bardagi siviyag 1 su bardagi yogurt 5 su bardagi un 1 paket baking powder kucuk kalip peynir maydanoz tuz unun ortasini acip malzemeleri koyun, iyice yogurun ![]() hamurdan parcalar alip yuvarlatin ortasina peynir ve maydanoz karisimi koyun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriPizza MALZEMELER 1 adet yumurta 1 çay fincanı süt 12 çorba kaşığı un 125 gr erimiş margarin 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı kabartma tozu kırmızı biber kekik tuz üst malzemesi : YASAK KELIME peynir (ya da beyaz peynir) sivri biber, doğranmış domates, doğranmış sosis, doğranmış kırmızı biber maydanoz kekik HAZIRLANIŞI Una yoğurt, kabartma tozu ve tuz koyup hamur yapın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriSEBZELI MANTI 3 Adet Yufka 1 Kabak 1 Havuc 250 gr ![]() Kuru Sogan Kirmizi Biber-Tuz Sarimsak-Yogurt-Salca Aliminyum Folyo Üc yufka üstüste yayilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriSAÇAKLI MANTI malzemeler: (6 kişilik) 2 su bardagı un 1 adet yumurta 1 adet tavuk gögsü (haslanmıs) 2 çorba kasıgı margarin 6 su bardagı su 1 adet tavuk suyu tableti 2 su bardagı yogurt 4 diş sarımsak 1 tatlı kasıgı kırmızı biber tuz,karabiber yapılışı: geniş bir kaba aldıgımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım azar azar su ilave ederek kulak memesi yumusaklıgında hamur elde edelim hamuru 15 dakika dinlendirelim bu arad önceden haslanmıs tavuk gögsünü kemiklerinden ayıralım hamurdan yumurta iriliginde bezeler yapalım bezeleri unlu bir zeminde mantı yufkası kalınlıgında açalım arada bir ters yüz ederek 15 dakika kuruması için bekletelim yufkaları tek tek gevsekce oklavaya saralım oklavayı dikkatlice çekip çıkaralım yufkayı 1 parmak eninde keselim fırın tepsisini 1 çorba kasıgı margarin ile yaglayalım şerit halinde gelen parçaları tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmıs orta ısılı fırında seritlerin üzeri pembelesene dek pişirelim ara sıra tepsiyi fırından alıp seritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim tavuk gögsünü hasladıgımız tencereye 6 su bardagı su ilave edelim bir kaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim tuzunu ve karabiberini ayarlayalım pişemn şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim tavuk gögsünü küçük küçük dograyıp seritlerin üzerine serpelim tekrar fırına sürelim 20 dakika pişirelim tepsiyi fırından alalım üzerina sarmısakyogurt ve kırmızı biberli margarini gezdirelim AFİYET OLSUN [IMG]http://www ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri![]() Malzemeler : • 2 Su Bardağı Un • 2 Çay Kaşığı Tuz • 3 gr Kuru Maya • 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker • 1/4 Su Bardağı Ilık Su • 150 gr Yoğurt • 450 gr Domates • 1 Orta Boy Soğan • 250 gr Kıyma • 1 demet Maydanoz • 5 Diş sarmısak • 5 Adet Sivribiber • Karabiber Hazırlanışı : Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unu eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriGÖZLEME Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 2 Malzemeler 500 gr ıspanak 2 Adet yufka 1 Adet soğan 1 Yemek kaşığı margarin 100 gr beyaz peynir Hazırlanışı Ispanak ve soğanı ayıklayıp, yıkayın ![]() Ispanağı ince ince, soğanı ise küp şeklinde doğrayın ![]() Soğanı 1 yemek kaşığı margarinde kavurun ![]() Daha sonra ıspanağı katıp, kavurmaya devam edin ![]() Son olarak peyniri katın ve ateşten alın ![]() Diğer tarafta yufkaları açın ![]() Her birinin ortasına hazırladığınız içi koyun ![]() Kenarlarından dörde katlayıp, kare şeklini verin ![]() Hazırladığınız gözlemeyi sacda yakmadan pişirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Malzemeyi çoğaltarak kişi sayısını arttırabilirsiniz ![]() AFIYET OLSUN!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriCevizli Ay Çöreği Malzemeler 4 buçuk su bardağı un 1 çorba kaşığı kuru pakmaya yarım su bardağı ılık süt veya su 2 adet yumurta yarım çay kaşığı tuz 100 gram margarin 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için) 1buçuk kahve fincanı toz şeker iç malzemeleri : 4 su bardağı ince çekilmiş fındık veya badem (500 gr) 2 buçuk su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz 2 tatlı kaşığı kakao yarım çay kaşığı tarçın 2 adet yumurta beyazı Yapılışı Maya ' yı ılık su içerisinde eriterek, ortasını çukur şeklinde açtığınız unun ortasına dökün ve 10 dk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() iç Malzemenin Hazırlanışı: Bir kabın içerisine tüm iç malzemelerini koyarak, karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriEV EKMEĞİ Malzemeler 600 gram un 2 çay kaşığı toz şeker 1/2 paket yaş maya 1 su bardağından biraz az süt 20 gram erimiş ve soğumuş tereyağı ılık su tuz Yapılışı ılık su içinde toz şekeri eritin ![]() ![]() ![]() Unu eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabarmış hamuru tekrar yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha önce 200 dereceye ayarlanmış fırına sürün ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri:Pingouin02: lahmacunu anneme denetcem:Pingouin02: |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri![]() Ben hamurunun yumuşacık olmasını ve güzel kabarmasını çok sevdim ![]() ![]() ![]() Tarif Dr ![]() ![]() Patatesli Börek: Malzemeler: Hamur: 4 su bardağı un 1 poşet Dr ![]() 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 3,5 çay bardağı ılık su İç malzeme: 2 adet orta boy patates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı nane 1 çay bardağı beyaz peynir rendesi 50 g margarin Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanması: Unu eleyip maya ile karıştırın ![]() Tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyip iyice yoğurun ![]() ![]() Patatesleri haşlayıp rendeleyin ![]() ![]() Hamuru 10 eşit parçaya bölün ![]() ![]() Ters çevirerek yağlanmış tepsiye sıralayıp yumurta sarısı sürün ![]() 20 dakika bekletip 180 o C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin ![]() AFİYET OLSUN [IMG]http://www ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriISPANAKLI BÖREK Malzemeler: 1/2 Kg Ispanak (Yaprak kısımları) 250 gr Kıyma 1 Adet Soğan 6 Adet Yufka 2 Su Bardağı Süt 100 gr Margarin 1 Adet Yumurtanın Sarısı 1 Fincan Sıvı Yağ 2 Çorba Kaşığı Un Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Soğanı ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanaklı iç ılındığında 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (Ispanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan diğer yufkaları da bu şekilde hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri![]() KIYMALI BURMA BÖREK Malzemeler: 5 yaprak yufka Yarım paket margarin veya tereyağı 300 gr orta yağlı kıyma 2 yemek kaşığı çam fıstığı 1 adet orta boy soğan Yeteri kadar tuz, karabiber, tatlı toz biber Üzeri için: 2 yemek kaşığı katı yoğurt 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ HAZIRLANIŞI : Yarım margarinin yarısını kıyma, sogan, çam fıstığı ile kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlı yoğurttan fırça ile sürün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri![]() PUF BÖREGI Malzemeler: 250 Gr Un 1 Adet Yumurta 1/2 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1/2 Paket Kabartma Tozu 1 Su Bardağı Su 100 Gr Beyaz Peynir Maydanoz Kızartmak İçin Ayçiçek Yağı HAZIRLANIŞI : Unun ortasını açın ![]() ![]() ![]() ![]() İçi için peyniri elinizle ufalayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkanın yarısına hazırladığınız peynirli içten koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleri![]() SÜT BÖREGI Malzemeler: 5 Adet Yumurta Yarım Su Bardağı Mısırözü Yağı 2 ![]() 200 gr Kıyma 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin Aldığı Kadar Un Tuz, Karabiber HAZIRLANIŞI : Hamuru yoğuracağımız kaba 5 yumurtayı kıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Unlanmış bir zeminde bezeleri, üzerine un serpiştirerek hazır yufka inceliğinde açalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada 1 çorba kaşığı yağı eritelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıttığımız fırında böreği altı ve üstü kızarana dek pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() AFIYET OLSUN ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|