![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#16 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşlerisüt böreğini yiyen var mı??? varsa tadı nasıl?????? |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#17 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriYOĞURTLU KREP MALZEMELER 2 su bardağı süt 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Harcı : 1 kuru soğan 250 gr kıyma tuz karabiber kırmızıbiber 2 kaşık margarin 1 kaşık salça yoğurt sarımsak HAZIRLANIŞI Süt ve unu karıştırın, tuzu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#18 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriSULTAN BÖREĞİ * yarım kilo yufka * yarım kilo kuşbaşı kuzu eti * 250 gram margarin * kıyılmış maydanoz * 2 çorba kaşığı dil peyniri rendesi * 2 su bardağı sıvıyağ * 200 gram galeta unu * yeterince un * 3 adet yumurta * 2 adet soğan * tuz Yapılışı: Margarini yayvan bir tencereye alın ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu içi ateşten alın ve bir tepsiye dökerek soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#19 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriAÇMA MALZEMELER 1 bardak ılık su 1 paket yaş maya 1 bardak süt 1 bardak sıvı yağ 3 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz un yumurta HAZIRLANIŞI 1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#20 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriAVCı BÖREĞI MALZEMELER 1/2 kg süt 750 gr kıyma kırmızı biber 3 adet yumurta kabın aldığı kadar un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 baş rendelenmiş soğan tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Kıymayı soğanla kavurup, soğutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#22 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriBIBERLI VE MANTARLı PIZZA MALZEMELER 1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet yumurta (çırpılmış) 1 su bardağı rendelenmiş YASAK KELIME peyniri 1 çay bardağı domates sosu veya salçası 1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı 1/4 çay kaşığı sarmısak tozu 1/4 çay kaşığı mercan köşk 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri 60 gr ince doğranmış biber 1 çay bardağı taze mantar 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz HAZIRLANIŞI Pirinç, yumurta ve YASAK KELIME peynirini bir kase içinde kanştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her servis 322 kalori, 16 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#23 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriMilföy sandalında ıspanak ![]() Malzemeler: - yarım kilo ıspanak - 10 adet milföy hamuru - 1 soğan - yarım çay bardağı sıvı yağ - 1 yumurtanın sarısı - taze YASAK KELIME peyniri - 12 adet ufak tart kalıbı Hazırlanışı: - ıspanakları bol suda yıkayıp doğruyoruz - soğanı rendeledikten sonra sıvı yağımızın yarısını tavaya alarak soğanımızı öldürüyoruz - ıspanaklarımızıda ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz - milfoy hamurlarımızı merdane yardımıyla kalıplarımızın büyüklüğü kadar açıyoruz - kalıpları sıvı yağın geri kalan kısmıyla iyice yağlıyoruz - açtığımız milföyleri kalıplara yerleştirdikten sonra içine hazırladığımız ıspanaklı harçan koyarak milföy hamurlarının açıkta kalan kısımlarına yumurtanın sarısını sürerek 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırına yerleştiriyoruz - pişmesine yakın ister rendelediğimiz istersek de ince dilimlediğimiz YASAK KELIMEı ıspanakların üzerine koyarak kaşarlar eriyip kızarana kadar pişiriyoruz Not: milföyü 10 adet kalıpları 12 adet yazmamın sebebi milföy hamurlarını kalıplara yerleştirdikten sonra kenarlardan arta akalanlardan 2 tane daha milföy hamuru çıkıyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#24 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKaraköy poğaçası ![]() Malzemeler Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 8 Yöntem 4 ![]() 1 Su bardağı süt 1 Paket margarin (250 gram) 1 Çay kaşığı limon suyu 1 Çay kaşığı karbonat 1 Adet yumurta sarısı Hamurun bekletilme süresi : 1 gece yapılışı Margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın ![]() Süt ve limon suyunu ilave edin ![]() Karbonat ve unu azar azar ekleyip yoğurarak hamuru hazırlayın ![]() Üzerini nemli bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin ![]() Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın ![]() Üzerlerine hafifçe bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin ![]() Üzerine bıçakla çapraz şekilde çizin ![]() Üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün ![]() Önceden ısıtılmış 190-200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#25 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKullanılacak Malzemeler 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı Pul biber 2 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı YASAK KELIME peyniri rendesi 2 yumurta 500 gr ıspanak 500gr patates 1 çay kaşığı muskat 2 çorba kaşığı tereyağ Hazırlanma Şekli Ispanağı yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Şekilli fırın kalıplarına koyabilirsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#26 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKOLAY BÖREK MALZEMELER 2 adet yufka 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 adet yumurta 1 su bardağı süt ½ kalıp beyaz peynir 1 su bardağı rendelenmiş taze YASAK KELIME HAZIRLANIŞI Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca YASAK KELIME rendelenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#27 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKıYMALı POĞAÇA MALZEMELER 50 gr margarin 1 su bardağı su 1 su bardak ayçiçek yağ 1 çay kaşığı tuz İç malzemesi : kıyma maydanoz HAZIRLANIŞI Iç malzemesi haricindeki malzemeyi, bir kap içinde eritip, elinizin dayanacağı kadar soğuttuktan sonra, içine un ilave edip, kulak memesi sertliğinde, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#28 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKıYMALı PıRASA BÖREĞI MALZEMELER 6 kişilik 1 kg pırasa 1 adet yumurta 2 adet havuç 1 su bardağı süt 2 kahve fincanı margarin 250 gr kıyma 1 demet maydanoz karabiber tuz hamuru için: 1adet yumurta 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı yoğurt 2 su bardağı un 1 yemek kaşığı sirke 1/2 çay bardağı su tuz HAZIRLANIŞI Bütün hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu börek hazır yufka ile de yapılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#29 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKıYMALı PIDE MALZEMELER 4 su bardağı un 1 su bardağı ılık süt 40 gr yaş maya (1 kibrit kutusu kadar) 1 adet yumurta sarısı 1 adet yumurta 1 kahve fincanı eritilmiş margarin 2 çorba kaşığı sıvıyağ tuzkarabiber HAZIRLANIŞI Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hamur İşleri |
![]() |
![]() |
#30 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur İşleriKıYMALı BÖREK MALZEMELER 4 adet yufka Yarım kilo kıyma 2 adet soğan 2 adet çarliston biber 1 bardak sıvı yağ 2 adet domates 1 yumurtanın sarısı HAZIRLANIŞI Ufak ufak doğranan iki adet soğan ve çarliston biberler çok az bir margarinle hafifçe çevrilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Pişen böreğin fırından hemen çıkarılıp ve dışarıda ılınmaya bırakılması tavsiye olunur ![]() _______________________________________ Daha sonra dewam edicem :love1: |
![]() |
![]() |
|